Film ekibi Yaylada Cinemarine’de basın mensuplarının karşısına çıkarak, Balıkesir izlenimlerini paylaştı. Filmin Balıkesirli yönetmeni Zeynep Dadak, Balıkesirli yapımcısı Yamaç Okur, oyuncular Onur Saylak, Barış Hacıhan ve Ayris Alptekin, Balıkesir'in tüm şehir olarak filmi sahiplenmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

Oyuncu Tuba Büyüküstün ile evlenen ve filmde 'Fırat' adlı bir öğretmeni canlandıran Onur Saylak, "Filmler sayesinde hep duyduğumuz ama hiç gitmediğimiz böyle güzel yerleri keşfediyoruz" dedi. Saylak, Balıkesir halkının filmi sahiplenerek kendilerine büyük destek verdiğini kaydetti. Saylak, "Filmde oynamak için 700 kişi başvurdu. Örneğin okul çekiminde yaklaşık 300 arkadaşımız vardı. Cumhuriyet Bayramı'nda çekim yaptık. Normal şartlarda oluşturamayacağımız görselliği yakaladık. Biz de sinema yapmak isteyen insanlar olarak bundan büyük keyif aldık. Bu film birçok ülkede yarışmalara katılacak. Bu filmle Balıkesir'in de ismi bir çok ülkede duyulacak" dedi. Saylak, filmin aynı zamanda ikinci yönetmeni olduğunu belirtti. Saylak, "Bu başta beni düşündürmüştü. Ancak Zeynep Dadak ile Merve Kayan'ın müthiş uyumu beni rahatlattı. İki yetenekli yönetmenle çalışmanın mutluluğunu yaşadım" diye konuştu.

'Deniz' karakterini canlandıran Ayris Alptekin, Balıkesir'in huzurlu ve sakin bir şehir olduğunu belirtirken, filmin de çok iyi bir büyüme hikayesi olduğunu söyledi. Yeşim Ustaoğlu’nun 'Araf' filmiyle tanınan genç oyuncu Barış Hacıhan ise Balıkesir’de olmaktan mutluluk duyduğunu ve özellikle kentin köfte ve ayranına hayran olduğunu söyledi.

GALA BALIKESİR'DE

Yapımcı Yamaç Okur da Balıkesir'de ilk kez uzun metrajlı bir film çekildiğini belirtti. Okur, "Balıkesir'deki çekimlerden fazlasıyla memnunuz. Buradaki çekimler bitti, İstanbul'daki çekimler ise 6 Kasım'da sona erecek. Ardından bir kurgu sürecimiz olacak. Post prodüksiyon devam edecek. Büyük olasılıkla gelecek yıl ilkbaharda ya da kışda filmin galasını yine Balıkesir'de yapmayı planlıyoruz" dedi.

'TİCARİ KAYGIMIZ YOK'

Yapımcı Okur, basın mensuplarının filmin sürekli maddi destek beklentisiyle gündeme gelmesi ve son olarak film için internette başlatılan yardım kampanyası konusundaki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Biz bağımsız bir sinema filmi yapıyoruz. Bağımsız sinema yapmak başlıbaşına bir macera. Çünkü ülkemizdeki sinema fonları çok düşük, rakamlarla filmleri destekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 200 bin liralık destek aldık. Avrupa Birliği'nden de buna benzer bir rakam alındı. Ancak oradan gelen paralar çok geç ödeniyor, sıcak para miktarı çok az. Filmin bütçesi ise bunların çok çok üstündeydi. Balıkesir'den filme daha çok maddi destek bulacağımızı düşünüyordum. Bağımsız sinemada her zaman maddi sorunlar var, her kuruşun değeri var. Burada gerçekten hem ekibimiz, hem oyuncularımız, hem bizler çok özverili şekilde davranıyoruz. İnternette de kaynak geliştirme siteleri var. Biz de internette kaynak geliştirme fonu açtık. Bu fonda kendimize 20 bin dolarlık bir hedef koyduk. Şu ana dek bu fonda 7 bin dolar toplandı. Sonuçta her film ticari, ancak açık konuşmak gerekirse çok ticari kaygımız yok. Öncelikle arkasında durabileceğimiz, uzun yıllar boyunca hatırlanacak, Balıkesir'in simgesi olacak iyi bir sanat eseri yaratmak istiyoruz."

ZENGİN KADRO

Merve Kayan ve Zeynep Dadak'ın ilk uzun metraj çalışması olan filmde Hollandalı Daniel Bouquet görüntü yönetmenliğini, Amerikalı Jeffrey Grieshober'in ses kayıtçılığını üstlendi. Filmde Onur Saylak, Barış Hacıhan ve Ayris Alptekin'in dışında Hazal Kaya, Tülin Özen ve Selen Uçer gibi tanınmış oyuncular da konuk oyuncu olarak rol aldı. 'Mavi Dalga', Balıkesir'de büyüyen bir genç kızın ergenlik dönemi sıkıntılarının, iki erkeğe duyduğu aşkın yanı sıra ülkede baş gösteren doğalgaz sıkıntısının etkilerini de beyazperdeye yansıtmayı amaçlıyor.