Kobanê'deki inşa çalışmalarına katılmak üzere Suruç'a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu  (SGDF) üyesi gençlere yönelik gerçekleştirilen katliam Avrupa ve Türkiye'de yapılacak eylemlerle protesto edilecek.

Avrupa'nın bir çok şehrinde TC Başkonsoloslukları ve Büyükelçilikleri önünde çeşitli protesto gösterileri yapılacak.


HAMBURG, DORTMUND, STUTTGART VE FRANKFURT'TA PROTESTO 

Almanya’nın Hamburg, Frankfurt, Stuttgart ve Dortmund kentinde bugün saat 17:00’de protesto gösterileri yapılacak.

Dortmund şehrindeki Rozerin Kadın Meclisi öncülğünde yapılacak eylem Reingoldkirche önünde başlayacak.  Gösteriye Dortmund ve çevresinde yaşayan ve vahşet boyutundaki katliamı lanetlemek isteyen herkes katılacak.

Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg'da ise, bugün saat 17:00 de Dammtor semtindeki Başkonsolosluk binası önünde (Tesdorferstr.) Suruç'taki 'canlı bomba' provokasyonu sonucu ilk bilgilere göre katledilen 50 kişi ve onlarca yaralının sorumluları protesto edilecek.

Frankfurt't
a Merkez tren istasyonu karşısındaki (Hauptbahnhof)  Kaiserstr.'de saat 17:00 de Suruç katliamı lanetlenecek.

Stuttgart'ta ise Suruç katliamı bugün akşam saat 18.00'de Stuttgart Schlosplatz meydanında Stuttgart Güç Birliği ve Stuttgart HDP bileşenlerince lanetlenecek.


ANKARA’DA AKP BİNASINA YÜRÜNECEK

Ankara'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri Kobanê'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin toplandığı Amara Kültür Merkezi bahçesinde yaşanan patlamayı AKP binasına yürüyerek protesto edecek. ESP Genel Merkezi önünde bir araya gelecek olan eylemciler saat 18.00'de AKP binasına yürüyecek.