Almanya Başbakanı Olaf Scholz (SPD), gelecek hafta cumartesi günü AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gidecek.

Almanya'da Türkiye Konsolosluğuna boyalı saldırı
Almanya'da Türkiye Konsolosluğuna boyalı saldırı
İçeriği Görüntüle

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Başbakan Scholz'un gelecek hafta sonu Türkiye'yi ziyaret edeceğini, 19 Ekim'de İstanbul'da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini belirtti.

Görüşmenin ardından bir basın toplantısı yapılması planlanıyor. Büchner, "Görüşmelerin içeriği hakkında burada öngörülerde bulunamayız. Ancak Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın görüşmelerde ele alınacak konular arasında olacağı, aynı şekilde Orta Doğu'daki durumun da konuşulacağı tahmin edilebilir." dedi. Ayrıca göç, ikili ilişkiler ve ekonomik-politik konuların da gündemde olacağı belirtildi.