7 Kasım Pazar günü saat 18.00'de düzenlenecek etkinlikte Almanya'ya "misafir" olarak gelen 4 işçi ailesinin hikayeleri ele alınacak.

İş gücü anlaşmasının yıl dönümü

Müzisyen Zeyrek'ten gençlere tavsiye: "Herkes bir enstrüman çalmayı denemeli" Müzisyen Zeyrek'ten gençlere tavsiye: "Herkes bir enstrüman çalmayı denemeli"

Edebiyat Kollektifi olan 'Daughters and Sons of Gastarbeiters' Türkiye ile Federal Almanya arasında 30 Ekim 1961 tarihinde imzalanan iş gücü anlaşmasının 60'ncı yıl dönümü dolayısıyla Hamburg LICHTHOF Tiyatrosu'nda okuma etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik biletlerinin 5 Euro'dan satışa çıkarıldığı program bugün saat 18.00'de düzenlenecek. Almanya'ya "misafir" olarak gelen 4 işçi ailesinin hikayeleri otobiyografik şekilde ele alınırken, görüntüler müzikle desteklenecek. Almanya'daki anma kültürüne katkıda bulunmayı amaçlayan, Berlin Göç Konseyi ve Mercator Vakfı tarafından desteklenen okuma etkinliğinde performanslar Rusch Vakfı tarafından finanse ediliyor.

Okumalar Serfiraz Vural, Çiçek Bacık, Rosaria Chirico, Koray Yılmaz Günay tarafından yapılacak, programın müziği ise Hêja Türk'e ait.