Aslı Filiz’in “Eli Belinde Kadın” sergisi, Paris'te yapılan ve yoğun ilginin gösterildiği bir resepsiyonla sanatseverlerle buluştu.

Aralarında çok sayıda Fransız kadın aktivist ve santseverlerin yer aldığı resepsiyonda, Aslı Filiz’in Şahmaran, 4 Kadın 4 Toprak, Eli Belinde Kadın, Dersim’in Kayıp Kızları, Aysel Tuğluk-Hafıza, Rojava’da Kadın, Taybet Ana’nın 7 günü adlı çalışmaları sergilendi.

Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı Ünlü ressam İsmail Çoban’ın ‘Atölye Evi’ne icra kararı

Açılışta sergiye yönelik kısa bir konuşma yapan Filiz, “Öncelikle şunu belirtmek isterim; tuval çalışmalarımda Mezopotamya tarihini, Kürt tarihini ve mitolojisini konu olarak seçmeye özen gösteriyorum. Ağırlıklı olarak kadın temasını çalışıyorum, çünkü Kürdistanlı kadınlar olarak hem yaşadığımız toplumun baskısına karşı hem de devletin baskısına karşı direniyoruz. Mezopotamya topraklarında yaşanan acılarımızı, sevinçlerimizi renklerle yansıtmaya çalıştım. Umuyorum bu hisleri sizlere yansıtabilirim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesi ile Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin organize ettiği bu etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum.” ifadelerine yer verdi.

“Eli Belinde Kadın” sergisi, 10 Mart tarihine kadar Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluşacak.

Aslı Filiz, 1983 yılında Bingöl'de doğdu. 25 yıl İstanbul'da yaşadı. Beykent Üniversitesi'nde grafik tasarım okuduktan sonra Hamburg Güzel Sanatlar Yüksekokulu'na geçti. 20 yıldır grafik tasarımcı olarak çalışıyor. 4 yıldır akrilik boyalarla resim ve kolajlar yapıyor.