İzmir Ticaret Odası (İTO) Mücahit Büktaş Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 'Microsoft Türkiye Gelecekle Buluşma Semineri' öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, önemli bir liman şehri olan İzmir’in ihracat gücünü artırarak bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlaması amacıyla bu semineri düzenlediklerini dile getirdi.

Konuşmasında şirketlerin verimlilik ve karlılıklarını artırabilme konusunda bilişimin önemini ve nasıl faydalanılacağını anlatan Kundakçı, gelecekteki dünyada dijital teknolojilerin kullanımının giderek artacağına ve şirketler için de büyük önem taşıyacağına dikkat çekti. Microsoft Türkiye olarak hazırladıkları 2010-2014 stratejisini aktaran Kundakçı, öncelikle KOBİ’lere rekabet avantajı sağlayarak Türkiye ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamak istediklerini, kurumlarda karlılığı ve verimliliği artırmanın yanı sıra tüketici açısından da hayatı kolaylaştırarak potansiyeli artırmanın önemine dikkat çekti.

AÇIK AKADEMİ’YE BÜYÜK İLGİ

Bunların yanı sıra girişimci ekonomisi kurarak yeni bir sektör yaratma amaçlarının bulunduğunu dile getiren Kundakçı, bir ay önce hayata geçirdikleri ve Türkiye’nin ilk online, ücretsiz uygulama ve yazılım geliştirme platformu olan Microsoft Türkiye Açık Akademi’nin beklentilerinin üstünde ilgi gördüğünü ifade etti. Şu anda 42 bin 157 öğrenciye, 300’e yakın mezuna ve 3.2 milyon dakika eğitime ulaştıklarını belirten Kundakçı, 2 trilyon 526 milyar Euro’luk dünya bilişim pazarından Türkiye’nin daha fazla pay alması için çaba gösterdiklerinin altını çizdi.

KORSANA BULUT TEKNOLOJİLERİYLE SAVAŞ

İzmirli firma temsilcilerine de bir çok açıdan avantaj sağlayan Microsoft ve Bulut Teknolojileri’ni yakından tanıtma fırsatı bulacaklarının altını çizen Kundakçı, bu sistemle bilişim teknolojilerine çok daha avantajlı koşullarda erişim sağlanacağını belirtti. Kundakçı, güvenlik açısından da herhangi bir riskin söz konusu olmadığını, Bulut Bilişim yöntemiyle korsanın da azalacağını ümit ettiklerini kaydetti.



BT(İÖ/AAA)