Geçen yıl iki kafalı buzağının doğup, aynı gün öldüğü köyde üç ay önce dünyaya gelen erkek kuzu, sahibi ve köy sakinlerine büyük şaşkınlık yaşattı. Kuzunun normal ağzının sağ tarafında kulağının alt kısmında ikinci ağzında üç diş ve küçük bir dil bulunuyor. Kuzunun içtiği süt ve suyun bir kısmı çoğu kez ikinci ağzından dökülüyor. Bu nedenle Özden ailesi, kuzunun rahat beslenmesi için süt ve suyu biberonla içiriyor.

Evinin bahçesindeki ağılda 30 kadar koyun besleyen ve uzun yıllardır hayvancılık yaptıkları belirten Ethem Ali Özden, 80 yıllık ömründe ilk defa iki ağızlı kuzuyla karşılaştıklarını söyledi. Ethem Ali Özden, "Çevremizde suni döllenme ile koyunlara tohumlama yapılıyor. Ancak ben koyunlarımı koçla çiftleştirdim. Üç ay kadar önce doğan kuzulardan birinin iki ağzının olduğunu görünce çok şaşırdık. Yaşatmak için çocuklarım ve torunlarım seferber oldu. Çok şükür sağlığı iyi. Kuzum iki ağzıyla da meliyor. Ama sesi biraz tok çıkıyor. Bu kuzu bize Allah'ın bir hediyesi. Ne keserim, ne de satarım. Ömrün yettiğince besleyeceğim" dedi.

Veteriner Hekim Recep Coşman ise kuzularda ağız ve ayak anormalliklerinin sıklıkla görülebildiğini belirtti. Hayvanlarda bu tür anormalliklerinin çevresel ve genetik faktörlerden kaynaklanabildiğine dikkat çeken 22 yıllık veteriner Coşman, şunları söyledi: "Radyoaktif ve kimyasal kirlenmeler canlılarda genetik yapıyı etkileyebiliyor. Yılda birkaç kez kuzularda ve buzağılarda ayak fazlalıkları, çene ve göz anormallikleri görülebiliyor. Böyle durumlar ikiz döllenmelerdeki anormalliklerden de kaynaklanabiliyor. Hayvanlarda genetik bozulma, GDO'lu mısır, soya fasülyesi gibi yem bitkilerinden de kaynaklanabilir. Genetiği değiştirilmiş tohumlarla hazırlanan yemlerin etkisi olabilir. Böyle bir kuzunun doğması çok yönle araştırılması gereken bir konudur."