Mustafa Akpolat



Gezi sonrası 3 partiyi temsilen bir basın toplantısı gerçekleştirildi. 

Geziye, Nordrhein-Westfalen Eyaleti Korsanlar Partisi Milletvekilleri Daniel Düngel, Nico Kern ve Dirk Schatz yanı sıra Hamburg Korsanlar Partisi adına Hamburg-Mitte milletvekili Andreas Gerhold Sol Parti Hamburg Eyalet Miletvekili Christiane Schneider, FDP Federal Parlamento eski Miletvekili Sylvia Canel ve çok sayıda politikacı, basın mensubu katıldı. 


Davidwache (PK15) polis karakolunda başlanan gezi, burada yapılan açıklamalardan sonra, Lerchenstr.de bulunan PK16 nolu polis karakoluna kadar yürüyen grup, toplu olarak basın toplantısının yapılacağı, Rote Flora'nın yakınından bulunan Café Stenzel'de basın toplantısı gerçekleştirdiler.



Yapılan açıklamalarda, ''Tehlikeli '' bölge uygulamasının antı-demokratik bir uygulama olduğu, insan temel hak ve özgürlüklerini zedelediğ ve uygulamaya derhal son verilmes talebinden bulundular


21 Aralık tarihinde, SPD'den oluşan Hamburg Eyaleti Hükümetinin politikalarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşü başladıktan bir kaç dakika sonra durduran ve göstericilerin yürümesini engelleyen polis, olayların çıkmasına neden olmuştu. 

 Lampadusa mültecileri ile dayanışma, Esso evlerinin boşaltılmasına ve Rota Flora Alternatif Kültür Merkezi'nin boşaltılmak istenmesine karşı gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe polisin mudahalesi sonucu çıkan olaylarda, gösterici ve polislerden yaralananlar olmuş ve eylemler  sabaha kadar devam etmişti. 


20 Aralık ve 28 Aralık tarihlerinden 3 Polis Karakoluna saldırı olduğu, polislerin yaralandığı gerekçesi ile Hamburg İçişleri Senatörü (SPD)  tarafından, 3 Ocak saat 19 dan itibaren Hamburg Merkezinde bulunan 3 Semt ''tehlikeli bölge'' ilan edilmşti. Hafta içinde Tehlikeli bölgeleri daraltarak sadece 3 polis karakolu ve dar çevresini  ''Tehlikeli bölge'' olarak değiştirildi. Grup, günlerdir değişik yöntem ve sembollerle  protestoların devam ettiği Hamburg'da, uygulamaya karşı sembol haline gelen Tuvalet firçası ile yürüdüler