-Salim Yıldız-




Hamburg’taki Konser 27 Nisan Cumartesi günü Altonaer Schule’de, schanzen str 105 adresinde saat 19:30’da başlayacak. Programda sanatçı Ali Asker, Hüseyin Boğa, Gülşure Keskin ve derneğin engel tanımayan engel ( Siz ) korosu ve folklor ekibi sahne alacaklar. Koronun yönetmenliğini Hüseyin Boğa ve Folklor ekibinin ise Volkan Arslan bir süredir yürütmektedirler.

 

Berlindeki konser ise 28 Nisan Pazar günü Ezgi düğün salonunda, Kiehlufer str  115,

 12059 Berlin adresinde  saat 14.00’den itibaren başlıyacak. Programda yine Ali Asker, Hüseyin Boğa, Seval-Hüseyin Kubat ikilisi, Recep Atalay ve derneğin Koro ve Foklor ekibi sahne alacaklar.

 

Amaç Hayatı Paylaşmaktır

 

Bu konuda Avrupa Postası'na bir açıklama yapan el ele derneği başkanı Ali Akdemir,

„ Amaç toplum olarak her türlü ayrımcılığa ve ötekileştirme hareketlerine  karşı çıkarak, hayatı paylaşmak için engel olmadığını gösterebilmektir.

Dünya sağlık örgütünün açklamalarına göre her on kişiden biri engelli durumdadır. Önemli bir sayı olan bu insanları, günlük yaşamda maalesef sokakta, işyerinde  göremiyoruz. Çabamız yaptığımız etkinliklerle bu insanları sosyal hayatın içine çekebilmektir. Onlara imkanlar sunulabildiğinde yarattıkları üretkenliklere hep beraber tanık oluyoruz. Önemli olan yürek engelli, fikir engelli olmamaktır!!! “

El ele derneği adına yapılan çağrıda ise, Hamburg ve Berlin'de düzenlenen Baharın sevdayla karşılandığı „ Muhabbet Şölenlerine „ Yüreği insanın güzelliğinden, doğruluktan emekten, barıştan, kardeşlikten yana çarpan paylaşımcı yürekler davet edildi…