"HAKİKAT Şeyh Bedreddin" Filmi Neden İzlenmeli? İzlenmesi İçin Neden Çaba Harcamalıyız?

-Bilindiği gibi Hakikat filmi 129 kurum ve 850 kişinin desteği ile ortaya çıktı.

-Filmin çekimleri için Edirne’de, 5 bin metrekare alana set kuruldu ve yüzlerce insan alın teri döktü.

-Türkiye sinemacılığında böylesine büyük bir IMECE ile çekilen ilk filmdir.

-Hakikat filmi, acımasız film endüstrisi ve sinema sektörüne karşı, bize ait olan tarihi gerçeği yine bizden olanların, bizim için büyük emek ve zorluklarla yaptıkları bir filmdir.

-Film para kazanmak için yapılmadı. Filmde görev alan sanatçıların ve yapımcıların karşılık beklemeden IMECE si ile bize ulaştırıldı.

-Hakikat filmi, baskı, yasaklar ve ekonomik yaptırımlara karşı "bir araya gelirsek başarırız" inancı ve kararlılığının ortak ürünüdür.

Filmi izlemeli ve izlenmesi için çaba harcamalıyız çünkü;

-Halk sinemacılığı için dayanışmanın, kapitalist film sektörüne karşı bir başkaldırısıdır.

-Filmin, sinema tekellerinin istediği "garanti " bütçesi olmadığı için, çekimlerinde olduğu gibi izleyici ile buluşması içinde ortak emek yani IMECE`lere ihtiyaç var.

-Film en geniş kitlelere ulaşmalı ve ekonomik olarak ta kendini kotarmalıdır. Bu başarılırsa bundan sonra bizim için olanı yine bizden olanlar yapmaya devam edebilirler.

Avrupa`da bulunduğumuz şehirlerde, filmin gösterimi için kitle örgütleri ile birlikte sinemalar ile görüşmeli, filmi oynatmaları için izleyici kitlesi oluşturmalıyız ve talepte bulunmalıyız.

Bağımsız, alternatif film gösterimleri yapan sinema salonları ile görüşebiliriz. Filmin Avrupa`da gösterimini üstlenen https://www.af-media.eu/kontakt ile iletişim kurmalarını isteyebiliriz.

Resmi Fragman:

https://www.youtube.com/watch?v=1cTT_Q5iQyQ