"Hasbonkör" adlı oyun seyirciyle buluşmaya hazır "Hasbonkör" adlı oyun seyirciyle buluşmaya hazır

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, ABD, Kanada ve Japonya devlet ve hükümet başkanlarının yer alacağı G7 Zirvesi 26-28 Haziran tarihleri arasında Yukarı Bavyera'daki Schloss Elmau'da gerçekleştirilecek.

Garmisch-Partenkirchen'deki protestolardan sorumlu olan "Stop G7 Elmau" eylem platformunda, İklim Aktivistleri, anti-kapitalist ve ırkçılık karşıtı, feminist ve anti-militarist gruplar yer alıyor.

Extinction Rebellion ve Fridays for Future, Sol Parti şubeleri ve çevre partisi ÖDP, Kapitalizme ve Savaşa Karşı Münih İttifakı ve Münih Barış İttifakı da zirve protestosu çağrısına imza atan gruplar arasında.

Junge Welt gazetesi yazarı Nick Brauns’un haberine göre, hafta içinde komşu ülkelerle olan tüm Alman sınırları geçici olarak tekrar kontrol altına alınacak. Ve 3 Temmuz'a kadar, yani zirve sonrasında da bu kontroller sıkı bir şekilde sürdürülecek.

Bavyera İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, zirve katılımcılarını korumak için yaklaşık 18.000 polis memuru görevlendirilecek.

Garmisch yakınlarındaki 1936 Kış Olimpiyatları için inşa edilen kayak stadyumu, adalet merkezi ve hapishane kampı olan bir polis kışlası tutuklanan ya da gözaltına alınan 150'ye kadar kişiyi tutabilmek amacıyla hazırlanmış vaziyette. Zirve süresince 25'ten fazla savcı ve yedi hakim vardiyalı olarak görev yapacak.

Rote Hilfe ise katılımcıların herhangi bir gözaltı yaşaması durumunda kendilerine başvuru yapmaları gerektiğine ilişkin duyurularda bulunmakta.

Elmau Kalesi'nden yaklaşık 14 kilometre uzaklıktaki Garmisch-Partenkirchen kasabasında, 24-27 Haziran tarihleri ​​arasında bir çayırda yaklaşık 750 G7 karşıtının katıldığı bir protesto kampı düzenlenecek. 26 Haziran'da kasabada bir gösteri planlanıyor ve ertesi gün kaleye yürüyüş yapılacak. Buna ek olarak, 24 Haziran'da Münih'te alternatif bir zirve ve ertesi gün geniş çaplı bir gösteri yapılacak.

Stop G7 eylem platformunun temsilcileri, 14 Haziran’da Münih'te düzenledikleri basın toplantısı öncesinde, Schloss Elmau'daki konferans salonunun hemen yakınında protestolarını sürdürmekte ısrar edeceklerini duyurdular. Mitinglere yönelik polis kısıtlamalarını ve hatta yasağı kabul etmeyeceklerini belirttiler.

Elmau Kalesi'nin çevresine güvenlik amacıyla 16 kilometrelik bir çit çekiliyor.

Ganime GÜLMEZ - ALMANYA