İstanbul''un Üsküdar İlçesi'ne 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 2 müstakil imam hatip ortaokulu yapıldığını, 2 adet imam hatip lisesine bağlı imam hatip ortaokulunun açıldığını ve ikisinin de imam hatip lisesi bünyesinde eğitime devam ettiğini söyleyen Avcı,  eğitim yılı sonunda imam hatip ortaokulu talebinde artış olduğunu ve bu sebeple 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da en az 2 ilköğretim okulunun imam hatibe dönüştürülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.


Bu bağlamda
Mustafa Noyan İlköğretim Okulu'nun da önümüzdeki eğitim-öğretim yılında İmam Hatip okuluna dönüştürüleceği açıklayan Bakan Avcı, dönüşüm taleplerinin öğrenci velilerinden geldiğini belirtti.


Mustafa Noyan İlköğretim Okulu velileri, Öğrenci Veli Derneği ve Eğitim Sen üyeleri geçtiğimiz nisan ayında Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 4+4+4 eğitim sistemine ve okulların imam hatibe dönüştürülmesine karşı eylem yapmış, kapalı kapılar ardından öğrencilerin kaderinin belirlenmesi protesto edilmişti. CHP’li Öğüt de velilerin tepkisi üzerine konuyu soru öenrgesiyle Meclis gündemine taşımıştı.