İhtiyaç sahibi Engelliler evlerinde ziyaret edilerek Akülü ve tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Araçlarına kavuşan engelliler, Hollanda’daki yardımseverlere teşekkür etti.

Hollanda’daki yardımseverlerin katkılarıyla alınarak Türkiye’nin çeşitli illerindeki İhtiyaç sahibi Engellilere, 75 adet akülü ve 35 adet Manüel tekerlekli sandelyelerin hediye edilmesi sonrasında proje hakkında açıklamada bulunan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, topladıkları bağışlarla "Dokuz yıldır Sivas merkezli olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli illerindeki ihtiyaç sahiplerine engelli araba dağıtımı yapıyoruz." dedi.



Her insanın bir engelli adayı olduğunu dile getiren Çitil, “Bugüne kadar dağıttığımız engelli araçları belki yeterli değildir. İlerleyen dönemlerde İnşallah yeni bağışlarla diğer engelli vatandaşlarımızı da hayatın içerisine biraz olsun çekebilirsek bizler çok mutlu olacağız. Engelli vatandaşlarımızın acısını bir nebze hafifletmek ve sosyal hayata daha iyi adapte olmasını sağlamak amacıyla yapılan engelli akülü araba yardımı engelli vatandaşlarımızın büyük sevincine neden oluyor. Engelli araç sahiplerine akülü araçlarını teslim ederken yüzlerinde mutluluk ve heyecan karşısında duygulanmamak elde değil. Sadece kendileri değil ailelerin mutlulukları gözlerinden okunuyor. Onlarla bizlerde mutlu oluyoruz. '' diye konuştu.



Engelli bireylere bu tür kampanyalar aracılığıyla yardımcı olmak istediğini söyleyen yardımsever işadamı Çetin Karabulut, ihtiyaç sahibi engellilerin durumunu en iyi anlayanlardan biri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:’’ desteklerini bundan sonra da sürdüreceğini belirterek, ‘’ Güzel günlerde, yaşamlarını kolaylaştırması dileklerimle araçları iyi günlerde kullanmalarını dilerim. Kimseyi evlere hapsetme hakkımız yoktur. Sadece dışarıya çıkanlara değil, engelli olmalarından dolayı evlerinde oturanları da parklara, çarşılara yalnız başlarına gezmelerine imkân tanımalıyız. " dedi.



Engelli Akülü ve manüel sandelyelerin teslim edildiği yerler sırasıyla şöyle; Sivas/Merkez, Şarkışla/Sivas, Zara/Sivas, Tokat/Merkez, Kayseri/Merkez,Karaman/Merkez, Bayburt/Merkez, Samsun/Merkez, Konya/Merkez, Ağın/Elazığ, Yıldızeli/Sivas,Burhaniye/Balıkesir, Havran/Balıkesir, Edremit/Balıkesir, İzmir/Merkez, Boğazlayan/Yozgat.