..Mehmet ATAK ve Kadir TAÇGIN 'ın İzlenimleri..

Güle Selam programında Hamburg Merkez Camiinde hafızlıklarını tamamlayan  öğrencilerden Selim Sarıtaş, Abdulkadir Gülbaş, Bilal Gülbaş ve Abdulsamed Demir'e  Ramazan UÇAR tarafından birer Plaket takdim edildi.

CUMHURBAŞKANI GAUCK MÜSLÜMAN KİTLEYE DE SAHİP ÇIKSIN

Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Ramazan Uçar, "Avrupa Helal Sertifikası" adlı kuruluşun da destek sunduğu bu gecede yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'de "Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik"  sözleriyle nitelenen Hazreti Muhammed'i (s.a.v) anmak, zikretmek şerefine nail olabilmek üzere bu salondayız"  " diyerek başladığı konuşmasında,"Avrupa'nın ortasında Bosna'daki savaşta yaşanan vahşette  olduğu gibi Suriyede'de bu savaşa izin verilmesini istemiyoruz dedi.

Çocukların eğitiminin önemine dikkat çeken UÇAR, Müslüman olmanın gayretinde olacakları konusunda salondaki gençlerden coşkulu bir sesle söz aldıktan sonra "yüksek okullara ve iyi eğitim veren camilerimize çocuklarınızı gönderin ve takib edin" diye anne-babalara tavsiyelerde bulundu. Konuşmasında Entegrasyon konusuna da değinen Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı; Entegrasyonun tek taraflı olmadığını, entegre edilmek istenilen toplum kadar entegre etmek isteyen Devlet de birçok konuda hassas davranarak vatandaşlara yardımcı olmalıdır, diye konuştu.
Konuşmasının son bölümünde Almanya'nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Gauck'a "Hayırlı olsun" temennisinde ve başarı dileğinde bulunan UÇAR, ülkenin Cumhurbaşkanı olarak burada yaşayan ve sayıları milyonlarca olan Müslüman kitleye de sahip çıkması,sorunlarını dinlemesi ve halkın ayağına gelerek sorunlarının çözümünde yardımcı olması gerektiğini vurguladı. UÇAR konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

"Ateistleri,Sünnileri, Şiileri,Alevileri, tüm inanç sahiplerini sevmeyen insanlığı da anlamamıştır..Ahlakınız Kur'an olsun !..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"GÜL'E SELAM" TOPLANTISINDAN NOTLAR...

-Günümüzden 1441 yıl önce, 571 yılında Mekke'de doğan Peygamberimizi anmak üzere 6 Nisan tarihinde düzenlenen etkinlikte, salonda yer kalmadığından dolayı kapıda bilet almak isteyenleri görevliler geri çevirmek zorunda kaldı.

-İlk defa olarak 2000 yılında "Kutlu Doğum" adıyla  BIG'in Hamburg Deutsche Shauspielhaus'da başlattığı ve bugün Avrupa çapında geleneksel hale gelen bu anma gününün, Hrıstiyan aleminin kutsal günlerinden biri olan  Hz. İsa'nın ölüm ve doğum günleri  Ostern (Paskalya) bayramı ile çakışmış olması da insanların zihninde ayrı bir güzellik yarattı.
- Saat 18.00'de başlayan ve 76 kişinin görevlendirildiği program 3 saat sürdü. Giriş ücretinin 5-7 Euro gibi cüzi bir rakam olması yanında, havalandırma tesisatının da fevkalade iyi çalışması da katıılanların beğenisini kazandı.

-Ses düzenin "Eko" sistemine göre ayarlanması sebebiyle salonda meydana gelen yankılanma, dinleyicilerin dikkatini zaman zaman dağıttı.

-Hamburg'un Dammtor semtindeki bulununan ve bir çok önemli toplantıların gerçekleiştirildiği böylesine güzel dizayn edilmiş bir salonda, insanların palto,manto ve şapkalarını bırakabilecekleri bir Vestiyer (Garderobe) bulunmayışı ise hayret uyandıracak cinstendi.
-Salonda "kadın-erkek" bölümü uygulaması yoktu. Kimi kadınlar ayrı bir bölümde oturup toplantıyı birlikte izlediler; kimileri de eşi ve çocuklarıyla bir arada oturmayı tercih etti.

-2013 yılında yine "Gül'e Selam" adıyla yapılacak bu anma etkinliği,yine benzer tarihlerde ve CCH Salonunda gercekleştirilecek.