1 dakikalik saygı duruşunu takiben Sivas’ın Şarkışla ilçesinden olan Aşık Veysel’in hayatından bazı kesitlerin okunduğu anma günü programı, ASBİR Hamburg bölge başkanı  Ruhi Özer’in yaptığı selamlama konuşmasıyla başladı. Ruhi Özer, dernek olarak yaptıkları etkinliklere değindi ve bütün sponsorlara teşekkür etti. Özer ayrıca, Sivasspor’un Manisaspor’u 3-1 yenerek zirve yarışını sürdürdüğünü açıkladı ve Ege bölgesindeki tek Süper Lig temsilcisinin bu mağlubiyetle 2. Lig’e düşmüş olmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi.



Avrupa’nın değişik ülke ve şehirlerinde teşkilatlanmış olan Avrupa Sivaslılar Birliği Genel Başkanı Ekrem Taştan, konuşmasında özetle iki konuya değidi. Hollanda’dan temin ettikleri 60 engelli sandalyesini Türkiye’deki engellilere gönderdiklerini açıklayan Ekrem Taştan, haftada bir gün de Kanal Avrupa’da dernek olarak canlı programa çıktıklarını söyledi. Taştan’ın en çok alkışlanan cümlesi ise şöyleydi: „ Türkiye’de Atatürk’ten sonra en çok tanınan ve sevilen insan Aşık Veysel’dir.
Onunla iftihar ediyoruz !..“

Toplantıya eşiyle birlikte katılan Konsolos Berati Alver, yaptığı konuşmada, 5 yıl aradan sonra tekrar döndüğü Hamburg’da yine bir Aşık Veysel’i anma gününde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek „Aşık Veysel yalnızca bir ozan değil, bir felsefenin de temsilcisidir“   dedi ve salondakilerce alkışlandı.

ANMA GÜNÜ’NE YOĞUN İLGİ

Aynı gün, hem havanın güzel olması hem de Hamburg’ta sergilenen ırkçılık karşıtı programlar ve Trabzonlular Derneği’nin Mörkenstr’deki yeni lokallerine taşınmaları vesilesiyle düzenlenen açılış programı gibi değişik etkinliklere rağmen, biraz gecikmeyle başlamış olsa da Aşık Veysel’i anma programında bir canlılık göze çarpıyordu.


Aşık Veysel'i anma gecesinde değişik derneklerden de katılımcılar vardı.Malatyalılar derneği başkanı Mevlana Çamur ile Abdullah Bozkurt ve eski başkan Müştak Akgül, Galatasaray Derneği Başkan Yardımcısı Ercan Uzunpınar  ile yöneticiler Esat Erverdi ve Murat Cinkaya, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek ile yöneticiler Birol Mutlu ve Erkan Balçık, Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfü Kortağ, El Ele Derneği Başkanı Ali Akdemir ve Onursal Başkan Özer Meral, Urfalılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Süzen,Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Selçuk Han, Kerkük Türkmen Derneği Başkanı Remzi Jasim, Karabalılar Derneği Başkanı Murat Kaplan, Avrupa Türk Engelliler Derneği yönetiminden Hafize Şahin, Koro şefi öğretmen Gülsunar Aydın, Trabzonlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz,"Yarım kalan aşk" kitabı yazarı Esma Arslan,yazar-şair Süleyman Kayhan.Belediye Meclis Üyesi Bayram İnan (bir konuşma da yaptı), ASBİR yönetiminden ve şu anda Sivas’taki köyünde Muhtarlık yapan Haydar Kalkan ve eşi Aşık Veysel'i anma gecesine katılanlar arasındaydı.



200'ü aşkını kişinin katıldığı anma programında



Seval Yavuz, Nigar Ekmekçi,Ahmet Baydaroğlu,Ozan Aliyar ve son zamanlarda müzik dünyasında gittikçe tanınan işadamı Doğan Öztürk

ile Grup Mavilim gece boyunca sahnede değişik yöresel türkülerle Aşık Veysel'i Hamburg'da yaşayanlara yeniden hatırlattılar.





Fotoğraflar: Faruk Yüksek