Altındaşoğlu: "Aday olmayı düşünmüyorum"

 Altındaşoğlu yaptığı açıklamada, göreve geldiğimiz ilk andan itibaren idare heyetini genç arkadaşlarımızın desteği ile oluşturduk. İlk olarak Ludwigshafen şehrınde gerçekleştirdiğimiz ve takriben 19 bin insanımızın katıldığı 8. Rheinland-Pfalz Türk Günü programıyla start verdik. Okullarda sürmekte olan Föbes adlı projemizi genişleterek yabancı kökenli tüm öğrencilerin daha başarılı olmasını sağladık. Şüphesiz bizim için en önemli konulardan bir tanesi eğitimdir“ ifadelerini kullandı.

Dernek olarak Eyalet bazında Başbakanlık ile sıkı bir diyalog halinde olunduğunu vurgulayan Altındaşoğlu “Bizler bu toplumun bir parçasıyız; Alman toplumu ile Türk Toplumu arasında bir bağ oluşturmak ve bu bağ ile çatışmayı değil diyaloğu teşvik etmek başlı başına hedefimizdi“ açıklamasında bulundu.

2006 senesinde kurulduğu günden bu yana çalışmalarını yürüten TGRLP aynı zamanda Rheinland Pfalz eyaletinde Türk Günleri, eğitim çalışmaları, sosyal faaliyetleri, mitingler yanı sıra özellikle Alman Basını ile dini ve kültürel çalışmaların tanıtılması ve Medya aracılığı ile halka ulaşmasında büyük bir rol oynadı.

TGRLP Basın ve Yayın Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İhsan Altındaşoğlu ikinci kuşaktan olması itibari ile Alman kamuoyuna iyi bir bağ oluşturmuş başkanlğı döneminde gerek dini gerek kültürel değerlerin tanıtılmasını sağlamıştır. Eğitim hayatını sürdürerek tamamlamak isteyen Altındaşoğlu bu çalışmaların bir Bayrak yarışı olduğunu, toplumsal huzurun, diyaloğun ve hoşgörünün teşvik edilerek mutlaka sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dernek Tüzüğü gereği gelecek sene yapılacak Genel Kurul ile yeni Başkan ve kadrosu üyeler tarafından seçilecek." denildi.