Süheyla Kaplan

„ IRAK’DA BİNLERCE İNSANIN HAYATINI AMERİKA’NIN HAVA BOMBARDIMANI DEĞİL, GERİLLALAR KURTARDI’


Şu an Rojava’da incelemelerde bulunan Jelpke, bölgede yaşayan ve IŞİD saldırısına uğrayan Yezidilerle yaptığı görüşmeyi aktaran yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, ‘’ABD hava saldırısı sadece bölgedeki sivil halkın yaşamını tehdit etmekten başka bir şey değildir. Görgü tanıkların ifadesine göre, İSİD terörüne karşı binlerce insanı Kürt militanları özellikle de PKK kurtarmıştır. Bölgede IŞİD saldırısından kurtulanlar  "bizi Allah ve PKK kurtardı" diyor. PKK ve birlikte çalıştıkları militanlar Şengal Dağları’ndan Suriye sınırına kadar olan kaçış koridorunda savaşmaktadır. Bu insanların  acil bir biçimde insani yardıma ihtiyacı bulunmaktadır’ denildi.
 ‘’TÜRK DEVLETİNİN AMBARGOSU KALDIRILMALI’’
Açıklamada, Suriye’deki Kürt özerklik bölgesine karşı  Türkiye’nin uyguladığı ambargodan dolayı gıdda maddesi ve tıbbı malzeme eksikliğinin yaşandığı belirtilerek, PKK’nın Avrupa Birliği ve ABD tarafından hala terör listesinde yer alması eleştirildi.
Yapılan basın açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:
‘’Eğer ABD ve müttefikleri IŞİD’de karşı ciddi anlamda mücadele etmek istiyorsa, ilk olarak Türkiye ve Körfez devletleri üzerinden Cihadistlere verilen desteği önlemeli’.