Bakan Öney, Urfa Belediye Başkanı ziyaretinde




Gazetede, ‘Türkiye’ye Öncelik Tanıyor’ başlığıyla verilen haberde, Uyum Bakanı Öney gibi kabinede başka bir bakanın yurtdışındaki bir programa sık sık katılmadığı belirtilirken, Öney’in 3 yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya geldiği hatırlatılıyor.

 


Bilkay Öney ve Almanya'dan bir grup Türkiye kökenli politikacının İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ziyareti (2011)




Haberde Öney’in Bakan olduktan sonra 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından İstanbul’a davet edildiği, Başbakan Erdoğan ile Ankara’da biraraya geldiği, 2012 yılında Bertelsmann-Stiftung adlı vakfın davetlisi olarak tekrar İstanbul’a gittiğine dikkat çekildi.

 


Uyum Bakanı Öney’in geçtiğimiz aylarda da Şişli, daha sonra Urfa Belediye Başkanı’nın daveti üzerine Urfa’ya gittiğine de işaret edildi.

 

Haberde, Urfa’da yerel gazetelerde ‘Bakan Öney, Almanya’da Türkiye’yi Çok İyi Temsil Ediyor’ başlığıyla yayınlanan yazılara da dikkat çekiliyor.

 

Alman Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Milletvekili Bernhard Lasotta, Uyum Bakanı Öney’in Türkiye’ye daha çok konsantre olduğunu ileri sürdü.

 

‘ÇİFTE VATANDAŞLIKLA İLGİLİ YASA TASARISINI SALI GÜNÜ KABİNEYE SUNACAĞIM’

 

Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Öney, konu ile ilgili olarak verdiği demecinde göçmenlere çifte vatandaşlık hakkının tanınması ile ilgili eyalet hükümetine yasa önergesini vereceğini  ve CDU’nun bu nedenle kendisine karşı anti propaganda kampanya yürüttüğünü  ileri sürdü.

 

‘TÜRK VE TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR’

 

Öney, ‘Yabancı düşmanlığı, Türkiye ve Türk düşmanlığı yapılıyor resmen. Benim 3 yaşımda Almanya’ya geldiğim vurgulanıyor. Açıkçası Türk kökenli olmamla doğrudan hedef gösteriliyorum. Irkçılık var burada. Bakan olarak herkes bir yerlere gidiyor. Örneğin Federal Uyum Bakanı Böhmer de sık sık Türkiye’ye davet ediliyor. Ancak ben Türk kökenli olduğum için bu göze batıyor. Birkaç ay önce Urfa’ya gittim, özellikle barış sürecinde bu geziyi önemsiyorum. Sonuçta eyaletimizde çok sayıda farklı kültürlerde göçmenler yaşıyor’ dedi.

 

‘ZAN ALTINDA TUTULUYORUM’

 

Alman basınında kendisi hakkında çıkan bu tür yazılarla ilgili ‘zan altında tutulduğunu’ ileri süren Öney, ‘’Zan altında tutuluyorum. Sadece beni değil, Türk olmam ve Türkiye de zan altında tutuluyor. Başka politikacılara da bu tür soruları soruyorlar mı acaba? Örneğin Uyum Bakanı Böhmer, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Roth da sık sık Türkiye’ye gitmekte. Üç  yaşında Almanya’ya gelmek suç mu? ‘ şeklinde açıklamada bulundu.