Almanya’nın Bremen Eyaleti’nde 22 Mayıs 2011'de  yapılan eyalet parlamentosu seçimlerinde milletvekilliğini dört oy gibi kılpayı farkla kaçıran 31 yaşındaki SPD’li Sanem Güngör, 19 ay sonra yedek listeden parlamentoya girdi.

Aralık ayında milletvekili Ulrike Hiller'in Avrupa Parlamentosu (AP) müsteşarlığına  atanması Sanem Güngör’e milletvekilliği yolunu açtı. Yedek sıradan meclise giren Güngör’ün hayatı bir günle farklı bir hal aldı.  Sanem Güngör,  parlamentonun içişleri, spor ve hukuk komisyonunda görev yapacak.

 

Eşide milletvekili

Sanem Güngör için milletvekilliği olmasının diğer bir güzel yanı da, parlamentoda 2007'den beri milletvekili ve SPD'nin önemli isimlerinden olan eşi Mustafa Güngör  ile birlikte çalışacak olması.Meclise girdiği için mutlu olduğunu dile getiren Sanem Güngör, “19 ay sonra  da olsa meclise girmek sevindirici. Yeni görevler için heyecanlıyım” dedi.

 

Aynı mecliste olmak güzel

Geçen yıl dünya evine girdiği Sanem ile bundan sonra meclis çatısı altında da birlikte olacak olan Mustafa Güngör, “Bizim gibi evli olupta mecliste olan başka çiftlerde vardı. Bu daha önceki dönemlerdedi. Bizim için değişen bir şey yok. Biz siyasete yeni başlamadık. Sanem’in milletvekili olması da bizim için sürpriz değildi. Çünkü birinci sıradan yedek olduğu için bir gün meclise girmesini bekliyorduk. Güzel bir duygu. Bundan sonra parlamentoda Bremen’deki halkımız için birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Sanem Güngör’ün meclise girmesiyle parlamentodaki Türk kökenli milletvekili sayısı 10 oldu.