-Süheyla Kaplan-





Almanya’nın  Münih kentinde yaşayan Fındıkçı, Fethullah Gülen'ci ‚İDİZEM’ adlı Dernek Başkanının kendisi hakkında kamuoyunda ‚İslam tehlikelidir ve bu tehlike zararsız hale getirilmelidir’ şeklinde hakkında asılsız iftirada bulunduğunu , oysa kendisinin de bu yönde hiçbir açıklamada  bulunmadığını ifade ederek, dernek aleyhine dava açmıştı.

 

Hakkındaki iftiralar karşısında 2505740/13 dosya numarası ile Münih Asliye Ceza Mahkemesine dava açtığını ve dernek başkanının ‘bu iftirayı tekrarlaması durumunda’ 250 bin avroya kadar para cezası verildiğini hatırlatan Fındıkçı, dün Münih Temyiz Mahkemesi tarafından, ihtiyadi tedbir kararının onandığını açıkladı.

 

 

Fındıkçı, ‘’Almanya´nın Münih şehrinde kurulan ve İ. Güzel adlı mürüdün Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı „IDIZEM“ adlı bir „şirketin“ internet sitesinde büyük övgüler düzülmektedir. Adı geçen dernek ve şahıs, benim bir bilim insanı olarak yazdığım akademik makalelerimde, sunduğum konferanslarımda ve yaptığım açıklamalarımda Fetullah Gülen Cemaatinin ve AKP´nin yanlış bulduğum uygulamalarını akademik, bilimsel ve seviyeli bir uslup ve somut verilerle eleştirdiğim için uzun dönemdir benim güya „İslam tehlikelidir ve bu tehlike zararsız hale getirilmelidir“ dediğim iftirasında bulunuyordu. Artık mürit bu iftirasını hiç bir yerde hiç bir zaman tekrar edemeyecektir’ dedi.

 

Münih Asliye Mahkemesinin  2505740/13 dosya numarası ile 13 Mart 2013 tarihinde, „IDIZEM“ adlı „şirketin„ Yönetim Kurulu Başkanı olan İ. Güzel hakkında aldığı „İthiyati tedbir“ile bana karşı attığı iftirayı kullanmasına yasak getirmişti.

 

Fındıkçı, ‘’Aleyhine karar verilen „IDIZEM“ adlı sözde dernek başkanı, mahkemenin aldığı bu ihtiyati tedbir kararına “elinde delil var” gerekcesi ile itiraz etti. Bunun üzerine mahkeme verdiği ihtiyati tedbiri ‘halk adına verilen bir mahkeme kararı’ haline getirdi. Dolayısıyla şimdi ortada mahkemenin verdiği bir karar (Urteil) var ve böylelikle alınan “ihtiyati tedbir” (einstweilige Verfügung) 12.04.2013 tarihi itibari ile bir mahkeme kararı (Gerichtsurteil) ile de tekrar tescil edildi. Mahkemenin bu kararının müridler tarafından çarpıtılarak kamu oyuna sunulacağından kimsenin şüphesi olmasın’ şeklinde açıklamada bulundu.

 

Münih Asliye mahkemesinin aldığı bu karara göre adı geçen kişinin uymaması durumunda kendisi 250.000 Avro (İKİYÜZ ELLİ BİN)`ya kadar para cezasını ödemek zorunda kalacak.

 

Fındıkçı ayrıca,  verilen bu para cezasının miktarı Fetullah Gülen´in Vekili Av. Nurullah Albayrak tarafından iddia edildiği gibi 250 değil tam 250 Bin Avro olduğunu hatırlattı.