Kaza sabaha karşı meydana geldi. Beypazarı’ndan aldığı sodayı Derince Limanı'na götüren 34 GY 4230 plakalı TIR, buzlanma nedeniyle yolda kaydı. TIR önce 54 DY 836 plakalı kamyona, daha sonra konteyner taşıyan 16 UR 870 plakalı TIR’a çarparak durabildi. Kazada hasar meydana gelirken yaralanan olmadı. Gece de bu kazanın yanı sıra irili ufaklyı birçok hasarlı kaza meydana geldi.

Araç sürücüleri bölgede sıcaklığın sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma olunca karayollarına bilgi vererek tuzlama çalışmasını yapılmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Sabah saatlerinde Karayollarını aradık. Karayolları yetkilileri bize zincir takın çıkın dedi. Bizler telefondaki yetkiliye burada kaza olabilir bir an önce tuzlama yapılması gerekiyor dedik. Defalarca aramamıza rağmen karayolları yetkililerini ikna edemedik. Daha sonra Jandarmayı 'Hiç olmazsa yolu kapatsınlar kaza olmasın' diye aradık. Ama nafile bu kaza göz göre göre oldu."

KARAYOLLARINDA "TUZ AZALDI" İDDİASI

Karayoları 17'nci Şube Şefliği'nde tuzlama çalışması nedeniyle stoklarında tuzun azaldığı öne sürüldü. Şube Şefliğine bağlı toplam 940 Kilometre ana yollara buzlanma ardından 300 ton tuz harcandığı ve tuz stokları azalarak 3 günlük stok kaldığı belirtildi. Sapanca İlçesi'nde TEM çıkışında bulunan 17 inci işletme Şefliği'nin tuz talebinde bulunduğu belirtilldi.



AO,BT(MB/İD)