Kaza dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre; Harem-Gebze hattında çalışan Mevlüt Çuhadar’ın kullandığı 34 M 5742 plakalı minibüs aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle yol kenarında park halindeki Aydın Sümer’e ait 34 YJ 9577 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çapmanın etkisiyle minibüs hurdaya dönerken içinde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ilk ambulansla, hafif yaralanan yolcular Mehmet Talancı,Selim Sağlam ve Tevfik Aktaş hastaneye götürüldü.


BABASI ARAÇTA SIKIŞTI


Kazada sürücü Mevlüt Çuhadar'ın ön koltukta oturan babası Ali Çuhadar (55) araçta sıkıştı. Ayakları sıkışan yaralıya ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ve vatandaşların yardımıyla kısa sürede sıkıştığı yerden kurtarıldı. Sedyeye konulan yaralı vatandaşların yardımıyla minibüsten çıkarılarak ambulansa bindirildi.


YOL TIKANINCA İKİNCİ AMBULANS GELMEKTE ZORLANDI


Kaza nedeniyle yol tıkanınca çağrılan ikinci ambulans olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. Siren seslerinin duyulmasına rağmen oluşan trafik nedeniyle zor anlar yaşadı. Kaza yerindeki vatandaşlarda yolun tıkanmasına neden olan araç sürücülerini uyararak daha hızlı ilerlemesini sağladı. Bir süre sonra olay yerine gelebilen ikinci ambulans kazada hafif yaralanan yaralıları aldı. İki ambulanstaki yaralılar Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alına yaralıların hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.


Kazayı gören bir vatandaş, minibüsün yanında başka bir aracın olmadığını belirterek "Hızlıydı" dedi. Kazada sürücü Mevlüt Çuhadar gözaltına alınarak polis merkezine götürülürken, kaza yapan minibüs çekilerek yol tamamen trafiğe açıldı.


CC (MK) (FOTOĞRAF)