Haftanın ilk mesai gününde araçlarıyla yola çıkan İstanbullu sürücüler, işlerine toplu taşım araçlarıyla gitmek isteyenler, köprü yolunun iki şeridinin kapatılmasıyla saatlerce trafikte çile çekti. Metrobüslerde de büyük izdiham yaşandı. Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte, gişelere ve köprü girişine kadar kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Bazı sürücüler TEM Otoyolu'nun Tekstilkent mevkiinde kontak kapattı, araçlarından indi. Arabalı vapurlarla Anadolu Yakası'na geçmek isteyenler de, uzun araç kuyruklarında sıra beklediler.


BAŞKA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI


Sıcak havada bunalan ve sıkışan trafikte perişan olan bazı sürücüler de, "Onarım 3 ay sürecekmiş. Bu böyle çekilmez. Yetkililer mutlaka başka bir yol, başka bir çözüm bulmalı" diye konuştular.


2 ŞERİT KAPANDI


Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün saat 00.30 sıralarında 2 şeridi trafiğe kapatılırken, Haliç Köprüsü Topkapı istikameti yan yol da saat 05.30 sıralarında trafiğe kapatıldı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası yönünde yapılacak olan asfalt yenileme çalışması öncesinde, Karayolları çalışanları köprü girişine trafik yön levhaları ve dubalar koyarak trafiğin 2 şeridini kapattı. Araçlar köprü girişi ve üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kapanan şeritler nedeniyle trafikte kalan vatandaşlar çalışmalara tepki gösterdi. 3 ay devam edecek olan çalışmaların aralıksız 24 saat 3 vardiya şeklinde süreceği ve ilerleyen günlerde de 1 şeridin daha kapatılabileceği belirtildi.

HALİÇ KÖPRÜSÜ TOPKAPI YÖNÜ YAN YOL DA TRAFİĞE KAPATILDI

Haliç köprüsündeki bakım onarım çalışmaları kapsamında Topkapı istikameti yan yol kapatıldı. Görevliler köprü giriş ve bağlantı yollarına trafik yön levhaları ve dubalar koyarak kapattı. 20 gün süreyle trafiğe kapalı kalacak şeritte çalışmaların 24 saat 3 vardiya şeklinde devam edecek. Haliç Köprüsü'nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Çalışmaların 15 günde bitirilmesi planlanıyor.


Haliç Köprüsü'nde yan yolun trafiğe kapatılması nedeniyle bu yol üzerinde bulunan Ayvansaray otobüs durağı da kullanılamaz duruma geldi. Durağın faal olmaması üzerine vatandaşlar otobüse binmek için araçların seyir halinde bulunuduğu otoyola çıkmayı tercih etti. Bariyerleri aşarak otoyola geçen vatandaşlar burada otobüslere binmeye başladı. Ancak otobüslerin yolcu almak için durması trafiğin akışını da tehlikeli hale getirdi.




SK (ET)