Geçen pazertesi gecesi, Subaşı Köyü'nden ayrılarak 3 kilometre uzaklıktaki Canbaz Köyü'ndeki evine yürüyen Ahmet Ok'tan bir daha haber alınamadı. Babası eve gelmeyince meraklanan Osman Ok’un köylülere haber vermesiyle aramalara başlanırken, jandarma ve Bursa Sivil Savunma, AKUT ve Nilüfer Arama Kurtarma ekiplerinin katılımıyla yoğun bir çalışma yürütüldü. Dün bütün gün yapılan ve gece geç saatlere kadar süren aramalardan da bir sonuç alınamadı. Bugün sabah saatlerinde yaşlı adam, bir çoban tarafından Canbaz Köyü'ne 2 kilometre uzaklıktaki zeytinlikte fark edildi. Yolun kaybederek çalılıkların arasından zeytinliğe giren Ahmet Ok'un burada küçük bir barakaya sığındığı ve üzerindeki kalın pardösü sayesinde donmaktan kurtulduğu belirlendi.

Bitkin haldeki Ahmet Ok, 112 Acil Servis tarafından hemen Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu arada kaybolmadan önce cebinde Kurban Bayramı'nda sattığı hayvanlardan elde ettiği 6 bin TL bulunan Ahmet Ok'un parasının yanında olduğu saptandı.



AF(FK/SS)