Yaşanabilecek bir afette İstanbul'un Arama ve Kurtarma Birliği'nin güçlü olmasının moral ve güç kaynağı olduğunu söyleyen Vali Hüseyin Avni Mutlu, uluslararası akreditasyonları olan ekiple gurur duyduğunu ifade etti.


Mutlu,şunları söyledi: Birliğimizde 99 personelimiz var. Bu personelimiz Ekim ayı içerisinde BM'in bu konuyla ilgili birimi tarafından 126 ayrı kriter tarafından değerlendirildi. Ve bu 26 kriterin tamamından mükemmel bir not aldı. Uluslararası operasyonlarnda BM'nin emrine girecek olan her türlü arama kurtarma birimini de bünyesinde yönlendirebilecek yönetebilecek, bir akreditasyona hak sahibi oldu. Bütün dileğimiz herhangi bir afete maruz kalmamak. Ancak İstanbul'u biliyoruz, ülkemizi biliyoruz, başta deprem olmak üzere pek çok farklı afet riskleri altında olan yurda sahibiz. Bu nedenle her an bir afet için hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bunun içinde bu birliğimiz gibi eğitim standartları fevkalade yüksek, malzeme teçhizat itibariyle donanımı en üst seviyede ve görev bilinci fevkalade iyi olan ekiplerle afetlere müdahale etmemiz lazım. Akreditasyonları uluslararası olan bu ekibimizle gurur duyuyoruz"


Hero adlı bir arama kurtarma köpeğini seven Vali Mutlu çalışmalar hakkında İstanbul AFAD İl Müdürü Gökay Atilla Bostan'dan bilgiler aldı.


AÇLIK GREVİ EYLEMLERİ


Son günlerde cezaevlerindeki açlık grevlerinin protesto edildiği gösteriler hakkında gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Vali Mutlu, herkesin kamu düzenine uygun hareket edeceğini söyledi. Mutlu, "Devletin emniyet güçleri bu tür kamu düzenin bozucu herhangi bir izne tabi olmaksızın, eylem yapma gösteri yapma, isteklerine karşı elbetteki elindeki yetkileri kullanacaktır. Dün İstanbul'da bu anlamda, bir iki yerde bu tür gösterileri yapmak isteyenlere polisimiz, gerekli müdahaleleri yapmış ve gözaltılarda bulunmuştur. Bunun dışında birşey zaten beklenemez. Kamu düzeninin muhafaza etmek, herkesi kamu düzeninin tarafı haline getirmek bizim görevimizdir. Herkes kamu düzenine yasalara uygun hareket edecek. Biz İstanbul'a 15 milyon vatandaşımızın huzur ve güveniliği için 24 saat ayaktayız." dedi.


TAKSİM'İN YAYALAŞTIRILMASI ÇALIŞMALARI


Gazetecilere Taksim'in yayalaştırılması çalışmalarının başlamasıyla ilgili de açıklamalar yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Vali Mutlu "Taksim Meydanı'nın İstanbul'a önemli bir meydan kazandırma noktasında ilk kazmanın vurulacağı aşamaya geldi. Belli bir süreç bu tür yapım faaliyetlerinde Taksim gibi yoğun bir trafiğin olduğu bölgede sıkıntılarımız olacaktır. Ancak hep söyleriz zahmetsiz rahmet olmuyorİstanbullular Taksim Meydanı'nda bir miktar zahmet yaşayacaklar, trafik sıkıntısı yaşayacaklar. Hem İl emniyet müdürlüğümüz trafik ekipleri hem de belediyemiz bu konuda ilgili o bölgede trafiği rahatlatabilmek için çok daha fazla görev yapacaklardır. Vatandaşlarımızında bu konuda sağlayacakları katkıyla, bu süreci en rahat şekilde geçirebilmeyi arzu ediyoruz. Ümit ediyoruz ki Taksim İstanbul'a yakışır, İstanbul'un güzelliğine yakışır, bir meydan haline dönüşecektir" şeklinde konuştu.


EA(FOTOĞRAF)