Merkez Nilüfer İlçesi Çalı yolu üzerinde bir araçla uyuşturucu taşınacağı ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Narkotik Büro Amirliği’ne bağlı sivil polisler, 'Alfa' adlı köpeği de yanlarına alarak takibe aldıkları bir otomobili durdurdu. Durdurulan araçta yapılan aramalar sırasında 'Alfa' bavula tepki verdi. Polisler, bavullar içinde oluşturulmuş gizli bölmede 10 kilo eroin ele geçirdi. Otomobilde bulunan Kamuran Taniyan (36) ile Recep Yavuz (30) gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten polis, olayla ilgili, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan kaydı bulunan Adalet Taniyan’ı da (63) Gürsu İlçesi'nde yakaladı. 3 şüphelinin sorgularında, eroinin Hollanda’ya gönderilmek istendiği belirlendi.

DİYARBAKIR'DAN GETİRİLEN 101 KİLO DA ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, Diyarbakır'dan kamyonla Bursa'ya esrar getireleceği ihbarını aldı. Polisler, plakası belirlenen kamyonu, Ankara yolu üzerinde durdurdu. Kamyonda yine (Alfa' eşliğinde yapılan aramada, 4 bavulda saklanmış toplam 101 kilo esrar bulundu. Gözaltına alınan kamyon sürücüsü Bircan K. (38), "Valizin içerisinde ne olduğunu bile bilmiyordum. 10 bin lira karşılığında yükü Bursa'ya getirmek için anlaştım. Bavulları buradan alacaklardı. Bu kişilerin kim olduğunu bilmiyorum" dedi.

Yapılan her iki operasyonda görevini başarıyla tamamlayan 'Alfa' adlı uyuştucu bulma eğitimi alan köpek, önce zafer pozu verdi ardından da bakıcısı polis memuru Necmettin Ülker tarafından bir saat boyunca oyun oynatılarak ödüllendirildi.