Öğrencilerden Ayşe Yılmaz, otobüsün içinde nefes alacak boşluk kalmadığını söyledi. Yılmaz, "Böyle de taşınmaz ki. Ulaşım sorunu çözülmeden kent dışına yapılan dersliklere gitmek bizim için bir çile olmaya başladı. Otobüse binmek için birbirimizle yarışıyor, adeta birbirimizi eziyoruz. Tıka basa dolduğumuz otobüste nefes almakta güçlük çekiyoruz. Sabah erken saatte otobüse binemeyenler ilk dersi kaçırıyor ve yok sayılıyor. Tek isteğimiz bir an evvel ulaşım sorununun çözülmesi ya da dersliklerin bulunduğu kampuse yurt yapılması" diye konuştu.

Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç da öğrencilerin ulaşım sorununu haklı buldu. Prof. Dr. İnanç, ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce sorunu çözmesi gerektiğini belirtti. Prof Dr. İnanç, "2007 yılında kurulan üniversitemizde öğrenci sayısı 8 bine ulaştı. Bu öğrencilerin yaklaşık 4 bini 10 kilometre uzaklıktaki dersliklere gitmek zorunda kalıyor. Uzaktaki bu dersliklere yaptırdığımız 1000 kişilik yurt önümüzdeki yıl hizmete girecek" dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı AK Parti'li Necmettin Dede ise "İmkanlarımız bu kadar. Dört otobüsü üniversite öğrencilerine tahsis ettik. Gün boyu ücretsiz öğrenci taşıyoruz" diye konuştu.
 
MA(KS/BT)