5 gün önce eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hastaneye geldiği günden bu yana yattığı B Blok VIP Servisi'ndeki odasında diyalize giriyor. Hastaneye geldiği gün oldukça yorgun görünen Unakıtan'ın, 4 gün boyunca aldığı diyaliz tedavisi sonrasında rahat ve sağlıklı olduğu belirtildi.

VERİCİ DÜNÜRÜ İDDİASI

Üç yıl önce başlayan yüksek tansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden Kemal Unakıtan'a böbreğini bağışlayan vericinin, Unakıtan'ın dünürü olduğu iddia edildi. 55 yaşlarında olduğu belirtilen bu kişinin tetkikleri ise cuma günü yapıldı. Tetkikler sonunda verici ve alıcının tam uyumlu olduğunun tespit edildiği belirtildi. Hastanenin H bloğunda yarın gireceği Etik Kurul öncesinde son tetkikleri yapılan Unakıtan, yaklaşık yarım saat sonra yeniden B Bloktaki odasına getirildi. Bu sırada görüntü almak isteyen gazetecileri, hastanenin güvenlikçileri engelledi.

ETİK KURUL'A BİRLİKTE GİDECEKLER 

Verici ve alıcı hastanın dosyalarıyla birlikte başvurdukları Etik Kurul, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nde salı ve perşembe günleri toplanıyor. Kemal Unakıtan ve dünürü olduğu öne sürülen kişi, yarın toplanacak kurula birlikte girecek. Kurul, organ bağışının etik olup olmadığına karar verecek.  

DERBİYİ REKTÖRLE İZLEDİ

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün gece oynanan Galatasaray- Fenerbahçe derbisini, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile birlikte izledi. Hastaneye geldiği günden bu yana ilk kez eşi Ahsen Unakıtan ile çıkarak sosyal tesislere giden Kemal Unakıtan, Rektör Kurtcephe, eşi Kadriye Kurtcephe, Başhakem Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koçak, Başhekim Yardımcısı Seçkin Söyüncü ve eşi Selma Söyüncü ile birlikte maçı izledi.