Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Bursa İl Temsilciliği’nde gerçekleştirilen eyleme Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve 20 sendika üyesi katıldı. Çeşitli devlet memurlarının kıyafetlerini giyip, boyunlarına numara asan sendika üyeleri, Hatay Dörtyol’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve polislerin sıraya dizilip ellerine numara verilerek teşhis ettirilmesi olayını canlandırdı. Yapılan mizansenin ardından konuşan Selçuk Türkoğlu, teşhis olayı ile ortaya çıkan görüntülerin bir çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun, Türk devlet geleneğinin ve devlet memurunun onur ve şahsiyetinin ayaklar altına alındığının göstergesi olduğunu öne sürdü. Devlet memurunun devletin görünen yüzü, duyan kulağı ve kısaca devlet mekanizmasının canlı bir organizması olduğunu dile getiren Türkoğlu şöyle dedi:

"Hal böyle iken polis, asker, doktor, öğretmen gibi devletin her biriminde görev yapan memurlarımıza yönelik sistemli ve bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırma, kamuoyu önünde küçük düşürme, ekonomik ve sosyal haklar noktasında onu yoksulluğa mahkum etme çabalarının altındaki niyet nedir?"

SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI

Yaşanan olaylarda polisin adi bir suçlu veya vatan haini muamelesini andıran pozisyonda teşhise maruz bırakılmasının son derece iğrenç ve hayasız bir tutum olduğunu iddia eden Türkoğlu, şöyle devam etti:

"AK Partili milletvekili istifa etmeli. Polisimiz nezdinde bütün memurlarımızdan özür dilenmelidir. Kahraman Türk polisi ve diğer bütün devlet memurlarımızın şevkini, heyecanını, azmini kıran bu uygulama en ağır şekilde karşılığını bulmalıdır. Bizler polis kardeşlerimizin derdi ile dertleniyoruz. Dörtyol’da uğratıldıkları bu alçak muameleden dolayı başta o milletvekili olmak üzere bütün sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz."



SB(FK/COŞ)