Saimbeyli İlçesi'ne bağlı Himmetli Köyü'nde oturan Gökbük Ailesi, oğulları Salim'i nişanlamak için yakınlarıyla birlikte konvoy halinde dünürlerinin oturduğu Kozan İlçesi'ne bağlı Akdam Köyü'ne gitmek üzere yola çıktı. İki köy arasındaki Aynalıçeşme Mevkii'ne geldiğinde, konvoyda yer alan 01 Z 0901 plakalı minibüsün sürücüsü 55 yaşındaki Musa Kallakçı kalp krizi geçirdi ve direksiyon kontrolünü yitirdi. Yol kenarında koyunlarını ortalatan çoban Cafer Özder'e çarpan minibüs, 50 metre yüksekten, Göksu Nehri'ne uçtu. Konvoydaki diğer araçlarda bulunanlar gözleri önünde çam ağaçlarına çarparak, eriyen karla kabaran Göksu Nehri'nin sularına gömüldü.

CAN PAZARI YAŞANDI

Hemen yardıma koşan konvoydakiler, bir anda kendilerini can pazarında bulan minibüstekileri kurtarmaya çalışırken, bir yandan da güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine haber verildi.

Saimbeyli başta olma üzere yakındaki yerleşim merkezlerinden kaza yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Göksu Nehri'nin azgın sularında sürüklenmeye başlayan minibüste bulunan 18 kişiden, aralarında sürücü Musa Kallakçı'nın da bulunduğu 14 kişi kurtarıldı. Kalp krizi geçiren ve minibüs nehre yuvarlarmadan önce araçtan fırlayan sürücü Musa Kallakçı, hemen helikopterle Adana Numune Hastanesi'ne ulaştırılarak yaşama döndürüldü.

5 ÖLÜ, 14 YARALI

Kazada minibüste bulunanlardan Zehra, Nihayet, Elmine ve Abdullah Gökbük ile minibüsün uçuruma yuvarlanırken çarptığı çoban Cafer Özder yaşamını yitirdi.

Kazadan minibüs sürücüsü Musa Kallakçı ile birlikte yolcular Emine, Fatma, Ahmet, Derya, Merhamet, Burcu, Şenay, Mehmet ve Atabay Gökbük, İbrahim, Cumali, Ayşe ve 8 aylık Kerem Gedikoğılu yaralı kurtuldu. Sürücü Adana'da, diğer yaralılar da Saimbeyli ve Kozan'daki hastanelerde tedaviye alındı.

Kurtarma ekipleri saatler süren çalışmalar sonunda nişana gidenlere mezar olan minibüsü Göksu Nehri'nin azgın sularından çıkardı. Ölenlerden Abdullah Gökbük'ün cesedi de nehirden çıkarılan minibüsün içinde bulundu.

Kaza nedeniyle Saim Gökbük ile sözlüsünün nişanı ertelendi.



İÖ(OA/ESM)