Şanlıurfa'da, öğleden sonra dağıtımı yapılan sütlerden içen Mustafa Vedat Mutlu İlköğretim Okulu'nun 5 öğrencisi, şiddetli karın ağrısı ve kusma şikayetiyle öğretmenleri tarafından çağrılan ambulansla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen öğrencilere serum tedavisi uygulandı.

Ceylanpınar'da da 3 ilköğretim okulunda dağıtılan sütlerden içen 25 öğrence ile 1 öğretmen hastanelik oldu. Süt içtikten sonra karın ağrısı ve kusma şikayeti görülen 25 öğrenci ve 1 öğretmen, okullara çağrılan ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavilerine başlanan öğrenciler ile öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ADIYAMAN'DA 27 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Adıyaman'da ise çoğunluğu 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 27 öğrenci, içtikleri sütten etkilenerek hastanelik oldu. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, 27 öğrencinin süt içtikten sonra çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurduğunu belirterek, "Doktorlar müdahale etti ve 27 öğrencimizin tedavilerine devam ediliyor. Biz de incelemelerimizi yapıyoruz" dedi.



(HK/BT)