Nevşehir merkez başta olmak üzere müzik çalışmalarını amatör olarak sürdüren saz ve söz ustaları, Kapadokya Bölgesi'nin en önemli merkezlerinden Ürgüp İlçesi'ne bağlı Mustafapaşa Beldesi'ndeki doğal oluşumlu Saklı Vadi’de bir araya gelip aile ve sevenleri ile birlikte gönüllerince eğlendi. Amatör müzisyenler, enstrümanları ve sesleri ile geceye renk katarken yakınları ve sevenleri tarafından alkışlandı. Yaklaşık 3 saat süre ile Saklı Vadi'nin derinliklerini melodilerle yankılandıran amatör sanatçılar, performansları ile de göz doldurdu. Geceyi organize eden F. G, şöyle dedi:

"Kapadokya'da 'Müzik ve Doğa' ismi altında organizasyon gerçekleştirmeyi hedefledik. Amacımız; Kapadokya Bölgesi'nde bir araya gelerek çeşitlendirme bir konser düşündük. Bunun için doğayı seçtik doğa ve müziği bir araya getirdik. Bunuda en uygun olarak Saklı Vadiyi uygun bulduk ileriki yıllarda daha kapsamlı yapmayı hedefliyoruz."

Nevşehir’de yıllarca resim ve müzik öğretmenliği de yapan ve ünlü Pop Müziği sanatçısı Tarkan’ın gençlik döneminde müzik öğretmenliğini de yaptığını belirten N. A, böyle bir organizede yer almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Araz, müziği amatör ruh ile yönlendirmeye çalışan arkadaşları ile bir araya gelmenin sevincini yaşadığını söyledi.