Libya'da geçen yıl yapılan 32'nci Arap Birliği Zirvesi'nin ağırlama ve ikram hizmetlerini (catering) sunan Rixos Grubu, bu yılki zirvenin de catering hizmetlerini üstlendi. Antalya'daki Rixos Sungate Otel'de kurulan ofiste başvuruları kabul eden firma, kimi kendi bünyesinde kadrolu çalışan, kimi de 15 gün süreyle geçici olarak çalışmak üzere yaklaşık 2 bin 600 personel istihdam etti. Seçilen personel, Bağdat'taki 7 beş yıldızlı otel, 6 saray, çok sayıda villa ve kongrenin yapılacağı Cumhuriyet Sarayı'ndaki ağırlama ve ikram hizmetlerini yürütecek.

Bağdat'a götürülen otel çalışanlarından 1000'inin garson, 700'ünün aşçı, 300'ünün bulaşıkçı (steward) , 500 civarında housekeeper (Kat hizmetleri görevlisi) ve çeşitli işler için de 100 olmak üzere 2 bin 600 personeli olduğu belirtildi. Bağdat'a ulaşan otel personelinin, mart ayı sonunda başlayacak zirve için hazırlıklara başladığı belirtildi.

Firmanın Bağdat'ta 15 gün süreyle çalışacak geçici personele günlük net 120 ile 220 lira arasında ücret ödeyeceği kaydedildi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek zirveye, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da katılması bekleniyor.



BT(SU/CK)