İzmir’de yaptığı kamuoyu araştırmalarıyla bilinen sanat sosyolojisi profesörü İbrahim Armağan, kanser tedavisi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Armağan için yarın saat 14.30’da bir dönem dekanlığını yaptığı DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF) tören düzenlendikten sonra, cenazesi saat 15.30’da uçakla memleketi Kayseri’ye götürülüp toprağa verilecek.

GSF Dekanı Prof Dr. Halil Yoleri, Prof. Dr. Armağan’ın okulun en sevilen hocalarından biri olduğunu belirterek, "Okula her hoca bir şey katar ama o sevgi kattı. Çok seveni vardı. Kimseyi kıramayan çok kibar biriydi. Yaptığı kamuoyu araştırmalarıyla toplumsal sorunları tespit edip, çözüme yönelik araştırmalar yapıyordu. Bir değerimizi kaybettik" dedi.

PROF. DR. ARMAĞAN KİMDİR?

1943 yılında Kayseri’de doğan Armağan, üniversite eğitimi için devlet bursu ile Fransa’ya gitti. Üç lisans, üç yüksek lisans ve iki doktora diploması aldı. 1968- 1971 yılları arasında Bordeaux Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Türkiye’ye döndüğünde bir süre Merkez Bankası’nda çalıştı. 1977 yılında Hacette Üniversitesi’nde sosyoloji doçenti oldu. Ege Üniversitesi’nde sosyoloji bölümünü kurdu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF) sanat sosyolojisi profesörü oldu. Dekanlık da yapan Armağan 1999 yılında emekli oldu. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Eğitim ve Danışma Merkezi’ni kuran Prof. Dr. Armağan’ın 10 kitabı bulunuyor.



ED(İÖ/COŞ)