Büyükelçi Hüseyinpur yeni görevinden dolayı Kurtulmuş'u tebrik ederken, hem iyi bir iktisatçı hem de donanımlı ve birikimli bir siyasetçi olarak bu görevi almış olmalarından dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hüseyinpur, geçtiğimiz son 4 yılda ekonomik ilişkiler alanında çok önemli adımlar atıldığını ve bütün alanlarda mevcut ilişkileri işbirliği içerisinde geliştirmeye çalıştığını belirtti.

HÜSEYİNPUR : İNŞALLAH TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ 30 MİLYAR DOLARI BULUR

Hüseyinpur, "Türkiye - İran ilişkileri Osmanlı dönemi dahil en ileri seviyede. Bunu sadece ben değil, İran İslam Cumhuriyeti Rehberi de söylüyor. İlişkilerimizin temellerinin son derece sağlam olması, görüş ayrılığı yaşanan çeşitli konuların, bu ilişkilere zarar vermesinin önüne geçiyor. İki ülke arasında ekonomik ilişkiler 20 milyar dolara ulaştı. 4 yıl önce 5 milyar dolardı. İnşallah bu rakam daha da büyüyerek 30-40 milyar doları bulur" diye konuştu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş ise özellikle Türkiye ve İran halkları arasındaki ilişkilerin bölge açısından önemini vurguladı, her iki ülkenin tüm insanlığın yararına olan projelere imza atması gerektiğini ifade etti.

"YENİ SİSTEM ADALET VE PAYLAŞIMA DAYALI OLMALI"

Kurtulmuş, "Dünyada sadece ekonomik değil bir medeniyet krizi yaşanıyor. Bu tüm dünyada yeniden yapılanma açısından oldukça önemli. Yeni bir ekonomik sistem arayışı var. İslam dünyası da yeni dönemde bu değişim sürecinde geri kalmamalı, ihtiyaç olan sözü ve projeyi üretmelidir. Bize düşen sadece İslam dünyasının değil tüm insanlığın lehine olan çözüm yollarını ortaya koymaktır. Yeni sistem adalet ve paylaşıma dayalı olmalı, halkların özgürlüğüne dayanmalıdır. Özetle adaletli kalkınmayı sağlamamız gerekmektedir. Yine adil bir ekonomik sistem kurulmalıdır. İran ve Türkiye arasında sorunlar, anlaşmazlıklar hatta rekabet de olabilir. Ama her iki ülkenin halkı İslam dünyasının büyük gücüdür. Halklarımız arasındaki ilişkilerin artması hem halklarımıza hem de bölgemize hizmet edecektir."