Muhtar Çelikalp, kendisine büfe, tuvalet ve duş yapması için gösterilen yeni yerlerin de 1’inci derece SİT alanı olan makiliğin içi ve deniz olduğunu söyledi.

Mehmet Çelikalp, 2006 yılında ÖÇKK’na başvurarak, köyün sahil kesimindeki Kerdime ve Limanbaşı mevkilerindeki hazineye ait arazi üzerine geliri muhtarlığa kalmak üzere 2 büfe, 4 tuvalet ve 1 duş yapmak isteğini bildirdi. ÖÇKK ve SİT Kurulu yetkilileri bölgede inceleme yaparak Muhtar Çelikalp’e 2 büfe, 4 tuvalet ve 1 duş yapabileceği yeri gösterdi. Muhtarlık tek tip proje üzerinden ahşap 2 büfe, 4 tuvalet ve 1 duşu 60 bin liraya malederek yap işlet devret modeliyle ÖÇKK’dan kiraladı. Sahile şezlong ve şemsiyeler koyarak turistik hale getirdi. Muhtarlık ilk yıl için 6 bin 500, sonraki yıl için de 9 bin 500 lira kira bedelini ÖÇKK’ya yatırarak bunları işletmeye başladı.

Muhtar Çelikalp, kira sözleşmenin 2009 yılı için de yenilenmesi gerektiği için Muğla İl Özel İdaresi Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük, muhtar Çelikalp’ten Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan büfelerin onaylı vaziyet planını getirmesini istedi. Muhtar Çelikalp’e kuruldan iki yıl boyunca işletilen 2 büfe, 4 tuvalet ve 1 duşun planda yanlış yere konulduğu, yerinin değiştirilmesi gerektiğini, kaçak konumunda olduğu bildirildi. Duyduklarına inanamadığını belirten Çelikalp şunları söyledi:

“İki büfe, dört tuvalet ve duşun vaziyet planı üzerindeki yerlerinin üzerleri çizilmiş yeni yerler işaretlenmişti. Yerlerin değiştirilmesi gerektiği bildirildi. Fakat yeni işaretlenen yerlere baktığımda şaşkına döndüm. Yeni yerler 1’inci derece SİT olan makilik alan ve denizdi. ÖÇKK izni ve onayıyla yapılan iki büfe, dört tuvalet ve duşa, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ’Kaçak yıkın’ diyor. Üç yıldır işletemediğimiz iki büfe, dört tuvalet ve duşu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na devretme kararı aldık. İki büfe, dört tuvalet ve bir duşun yapımı için harcadığım 60 bin lirayla, işlettiğim iki yıl için peşin verdiğim 16 bin lira tutarındaki kira paralarını geri istedim” dedi.



MS(İÖ/AAA)