Geçen çarşamba günü meydana gelen olayda, Buca Müftülüğü binasına giren kişiler, bilgisayar kasalarını, dizüstü bilgisayarı ve ilçe müftüsünün makam otomobilini çaldı. Görevlilerin sabah saatlerinde, müftülük binasına gelmesinin ardından ortaya çıkan hırsızlıkla ilgili polis çalışma başlattı.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Hırsızlara yönelik araştırma yapan polis, çalınan makam aracının plaka bilgilerini girerek MOBESE kayıtları üzerinden araştırma başlattı. Tüm Türkiye'de sürdürülen araştırmalar sonrasında 06 AG 6340 plakalı makam otomobilinin İstanbul'da bulunduğu belirlendi. Otomobilin elde edilen görüntülerini inceleyen polis, araçtaki iki kişiden birisinin müftülük çalışanının oğlu F.A. olduğunu tespit etti.

İSTANBUL'DA YAKALANDILAR

Hırsızlık ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin ortak yaptıkları operasyon sonrasında,  şüphelilerden F.A. ile S.T., Ümraniye ilçesinde saklandıkları eve düzenlenen operasyonla yakalandı. İzmir'e getirilen şüphelilerle işbirliği yapan A.K. de gözaltına alındı. Aynı firmanın pazarlama biriminde çalışan şüphelilerden F.A.'nın, kendisinde olan anahtarla suç ortaklarıyla müftülük binasına girdiği, elektronik ürünleri makam otomobiline yerleştirdikten sonra çalarak kaçtıkları ortaya çıktı. F.A. ve S.T.'nin, elektronik ürünleri A.K.'nin evine bıraktıktan sonra da İstanbul'a gittikleri belirlendi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 17 yaşındaki S.T. Çoçuk Şube Müdürlüğü, F.A. ile A.K. ise Hrısızlık Büro Amirliği ekiplerince adliyeye sevk edildi.



TY(AÖ/COŞ)