Sivas Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için verilecek iftar yemeği programına katılmak üzere sahur vakti Sivas'a giden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulu Cami'de öğle namazını kıldı. Namaz çıkışı vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz ve beraberindeki partililer ardından esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Esnaf gezisinin ardından Bakan Yılmaz Ticaret ve Sanayi Odası'nda Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesine' katıldı. TSO'daki programın ardından Yılmaz, 6 Ağustos tarihinde CÜ Rektörlüğü görevine başlayan Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz yeni Rektör Kocacık'a yeni görevinde başarılar dileyerek, üniversitenin her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını ifade etti. Görüşmede Bakan Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'a Milli Savunma Bakanlığı'nın plaketini hediye ederken rektör ise bakana gümüş işlemeli rahle sundu.

Üniversite ziyaretinin ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Sivasspor tesislerine geçti. Burada Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular ile bir süre sohbet eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Sivasspor'u yakından takip ediyorum. Bu yılki hedefimiz ligde sanırım ilk 8. Bunu da başaracağız" dedi.

Bakan Yılmaz'a ziyaretleri sırasında Vali Ali Kolat, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve partililer de eşlik etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz antrenman sahasına da giderek futbolcular ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Gündeme ilişkin açıklama yapmayan Bakan Yılmaz, akşam saatlerinde Sivas Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazileri için verilen iftar yemeğine katıldıktan sonra Ankara'ya gidecek.

 

HY,GC (EA/RT)