Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar kapsamında; kent merkezinde durdurulan bir araçta yapılan aramada, aracın ön kaput ile silecekleri arasındaki boşlukta poşetler içerisinde, 5 ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 7 şarjör ele geçirildi. Ele geçirilen silahlarla ilgili olarak araçta bulunan 2 kişi, Emniyet'teki sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Nusaybin İlçesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik düzenlenen başka operasyonda ise Akçatarla Köyü yolu üzerinde durumundan şüphenilen bir araç ve bu araca öncülük yaptığı tahmin edilen motosikleti durduran polis, araçlarda yaptığı aramada, 3 kilo 840 gram esrar ele geçirdi.

Araçta ve motosikletteki 4 kişi gözaltındıktan sonra getirildikleri Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılığa ifade veren 4 kişiden 3'ü çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



NG(GG/SS)