Olay, 19 Şubat'ta merkez Melikgazi İlçesi Beyazşehir Mahallesi'nde meydana geldi. Ekmek almaya çıkan lise son sınıf öğrencisi Muhammet Özgün, eve dönerken Kadife Park’ta içki içtikleri öne sürülen M.Y. ile H.Ç. ile karşılaştı. Laf atmayla çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. H.Ç., yanında taşıdığı 'kelebek' tabir edilen bıçağı Muhammet Özgün’ün kalbine ve koluna sapladı. Özgün olay yerinde öldü. Kavgayı gören yakındaki bina görevlisi Osman Akkoyun, 17 yaşındaki oğlu Ahmet Akkoyun ile 16 yaşındaki Mustafa Şahin de kavgayı ayırmak isterlerken yaralandı. Ağır yaralanan Osman Akkoyun ve Ahmet Akkoyun Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Mustafa Şahin ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Olaydan sonra kaçan M.Y. ile H.Ç., kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan alkol testinde M.Y.'nin 0.8, H.Ç.'nin ise 1.34 promil alkollü oldukları belirlendi. 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar H.Ç. ile M.Y. son savunmalarını yaptı. 2 sanık da olaydan pişmanlık duyduklarını, kararın mahkemenin takdiri olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, 16 yaşındaki H.Ç.'ye 36 yıl, 17 yaşındaki M.Y.'ye ise 30 yıl hapis cezası verdi.



VD(OE/SS)