Zara İlçesi'ne bağlı Beypınarı Köyü'nde Gürgenağlı Mevkii'nde faaliyet gösteren Çevikler Madencilik'in işlettiği krom madeninde karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen İdris Ekinci ile Gökhan Kuştemir'in yakınları acı haberi aldıktan sonra cesetlerin otopsi için getirdiği Numune Hastanesi'ne geldi. Sabah saatlerinden itibaren üzüntü içinde cenazelerin kendilerine teslim edilmesini bekleyen aileler oğullarının nasıl zehirlendiklerini bilmediklerini söyledi.

Gece saatlerinde oğlunun öldüğünün kendisine haber verildiğini belirten Gökhan Kuştemur'un maden işçiliğinden emekli olan babası Mehmet Kuştemur, şöyle dedi:

"Yeğenim 'Gökhan'dan haberin var mı?' diye sordu. Ben de 'Yok' dedim. Sonra öğrendik ki yeraltında zehinlenmiş. Buraya geldik ancak ölüsünü de göremedik. Yetkililer de nasıl öldüklerine dair bilgi vermedi." 

Kendisi de daha önce aynı krom madeninde çalışan ancak daha sonra ayrılan Kemal Karatopak ise, "Arkadaşlarımız zehirlenmiş. Diğer vardiyadaki işçiler içeri girdiklerinde baygın bulmuşlar. Havasız olduğundan oksijensiz kalıp gazdan zehirlenmişler." dedi. İki işçinin cenazeleri otopsi sonrası yakınlarına teslim edilecek.



HÖ(EA/İD)