Geceyi Samsun'da geçirdikten sonra bu sabah kahvaltısının ardından kaldığı otelden parti otobüsüyle Ordu'a gitmek üzere yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ünye ilçe girişinde coşkuyla karşılandı. Karşılamada CHP, MHP, HAS Parti, SP ilçe başkanları ile temsilcilerinin üyesi olduğu ve kuruluş amacı yöresel değerleri korumak, unutulmuş çocuk oyunlarını hatırlatmak ve ortaya çıkarmak olan Ünye Orta Çarşı Çocukları Derneği yöneticileri Kılıçdaroğlu'na çiçek verdi. Karşılamada dernek üyesi HAS Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP İlçe Başkanı İbrahim Orhanbozancı, MHP eski milletvekili adayı Ahmet Erkan Birben, SP İstanbul Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ünyeli Alpaslan Öz de hazır bulundu.

Daha sonra ilçe parti binasının açılışını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, "MHP, SP, Has Parti ve CHP ilçe başkanları belli bir görüş üzerinde anlaştıklarını söylediler. Ben de kendilerine şunu söyledim. Evet biz parlamentodan bir adım öndeyiz. Ünyelileri kutluyorum. Her partiden insan belli sorunları çözebilmek için biraraya gelebiliyor. Umuyorum TBMM'de biraraya gelir terör belasından bu ülkeyi kurtarmış oluruz" diyerek, "TBMM'de grubu olan bütün partilere çağrı yapıyorum. Ünyeliler bir araya geldiler. Kendi partilerinden insanlar parlamento dışında kanaat önderleri Ünye'nin sorunları bağlamında biraraya gelmişler. Biz de TBMM'de biraraya gelebiliriz. Türkiye'nin en temel sorunu terör gibi bir sorunu çözmek için biraraya gelebiliriz" dedi.

BİRARAYA GELİRSEK PARLAMENTO GÖREVİNİ YAPMIŞ OLUR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kimseye bir görüş dayatmadıklarını, kimseye illa şunu yap demediklerini de dile getirdi. Biraraya gelip bu iş nasıl çözülebilir diye düşünceleri açıklayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Yani parlamentoda ortak aklı egemen kılmak istiyoruz. Bu bağlamda biraraya gelebilirsek parlamento görevini yapmış olur, topluma güven vermiş olur. Hep beraber biraraya geldiğimiz zaman şu da ortaya çıkacaktır. Ülkenin çıkarları söz konusu olduğu zaman partilerin ve kişilerin çıkarları değil, ülkenin çıkarları etrafında partilerin biraraya geldiğini göstereceğiz. Türkiye bunu gösterecek. Bu da parlamentoya güven verecektir" diye konuştu.

Konuşmasında yapılacak görüşmelere de değinen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"HİÇ BİR İÇERİK DAYATMIYORUZ"

"Hiç bir içerik dayatmıyoruz söylemiyoruz. İçeriği biraraya gelelim hep beraber oluşturalım. Bizim amacımız o. Beraber oluşturalım. Anayasa konusunda biraraya gelebiliyoruz. Türkiye'nin en temel sorunu konusunda da biraraya gelebilmeliyiz. Anayasa konusunda partiler illa şunu yapalım diyorlar mı? Terör konusunda da illa şu veya bu olsun diye bir görüş beyan edersek doğru değil. O zaman baştan işi öldürmüş oluruz. Biz bu ülkede barışı huzuru sağlamalıyız. Türkiye'yi terör belasından kurtarmalıyız. Bu çerçevede bütün siyasi partilerin bir araya gelmesi lazım. Oturup konuşması lazım. Her partiden gerçekten kafa yoran, görüş beyan eden, yıllarını ortaya koyan düzgün insanlarımız var. Onlar biraraya gelebilirlerse sanırım parlamentoda biz Türkiye'nin en temel sorununa çözüm üretmiş oluruz."

"BİZİM İLHAM KAYNAĞIMIZ ŞEHİT ANNELERİ VE BABALARI OLDU"

Sorunun adının önemli olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, önemli olanın böyle bir sorunun var olduğunu söyleyerek, "Bizim yola çıkışımız, ilham kaynağımız şehit anneleri ve babaları oldu. 'Bu sorunu çözün' dediler. Sorunun adı çok önemli değil. Bir sorun var mı? Var. Adını ister Kürt, terör, Güneydoğu ister başka isim verin. Önemli değil. Önemli olan böyle bir sorunumuz var mı? Var. 30-35 yıldır çözülüyor mu? Çözülmüyor. 35 yıldır parlamentoda grubu olan siyasal partiler biraraya geldiler mi? Gelmediler" dedi.

ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ LAZIM

Kılıçdaroğlu, "Biz ne diyoruz; bu sorunu bir partinin tek başına çözeceği sorun olmaktan çıkmıştır. Bu sorunu çözmek için bütün partiler biraraya gelmesi lazım. MHP sorunu başka bir adla adlandırabilir. Hay hay adlandırsın. Biz ona da varız. Biz isim niye öyle veya böyle demiyoruz. Oradan yola çıkarak çözümsüz noktaya gelmek istemiyoruz. Çözümsüzlük üretmek değil çözüm üretmemiz lazım" diye konuştu.

"BARIŞ ADRESİ TBMM OLMADIR"

Çözümün tartışarak üretilmesi gerektiğini de dile getiren Kılıçdaroğlu, belki MHP'nin çözüm önerisinin kendilerinin önerisinden çok daha güzel olabileceğini, o zaman buna destek vereceklerine de işaret ederek, "Belki AKP'nin ki çok iyi olabilir. Önemli olan bir kanaat oluşturmak. Biraraya gelmek. Görüş birliği sağlarsak, bu ülkenin en temel sorununa çözüm üretmiş oluruz. Çözümsüz bırakmak ileri de daha büyük sorunlara yol açar. Türkiye süratla bir fay hattı, bir ayrışma süreci içine girer. Niye ayrışalım? Bu coğrafya hepimizin coğrafyası. Hep beraber barış içinde yaşayabiliriz" dedi.  

"BİZ NİYE TARIM ÜRÜNLERİNİ DIŞARDAN ALIYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra parti otobüsüyle Fatsa'ya gitti. Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, burada da terör konusuna değindi. Ülkenin bütün sorunların çözümü olduğunu, işsizliğin de bir çözümü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Konya'dan küçük Hollanda tarımda 80 milyar dolar ihraç yapıyor. Türkiye ise 12 milyar dolar yapıyor. Biz niye tarım ürünlerini dışardan satın alıyoruz. Hepsini üretebilecek kapasitemiz var. Ben ülke insanımıza güveniyorum. Hep birlikte barış ve huzur içerisinde yaşacağız" dedi.

Daha sonra Fatsa İlçe Başkanlığı binasının açılışını yapan Kılıçdaroğlu, kadın kolları tarafından hazırlanan pasta, börek ve Karadeniz yemeklerinden yedi. Ardından da Ordu İl Kongresine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.


MS,HÇ,(İS)(FOTOĞRAF)