Kayseri Müftülüğü Vaizi Dr. Ayşe Karaköse, Hunat Camii'nde toplanan kadın hacı adaylarına hac ibadetinin nasıl yapılacağı, ihrama girme, tavaf ve say sırasında okunacak dualar, kutsal ibadet sırasında giyilebilecek kıyafetler, Arafat'a çıkma, şeytan taşlama, Mekke ve Medine şehirlerinin iklim özellikleri ve diğer dini konularda bilgi verdi.

Hac ibadeti için kutsal topraklara gitmeye hazırlanan kadınların sağlıklarına dikkat etmelerini isteyen Dr. Ayşe Karaköse, şu uyarılarda bulundu:

''Burada sürekli kullandığınız ilaçlarınız varsa yeterli kadar ilacınızı yanınızda götürün. Sağlık raporunuzu alın ve mümkünse bu raporun İngilizce olanını da hazırlayıp götürün. Bir rahatsızlığınız olduğunda Mekke ve Medine'de Sağlık Bakanlığı ve Kızılay'a ait sağlık merkezlerine başvurabilirsiniz. Pasaportunuzla birlikte nüfus cüzdanınızı da almayı unutmayın. Hacca gitmeden önce size önerilen aşılarınızı mutlaka yaptırın.''

Vaiz Ayşe Karaköse, kadınların hac ibadeti ve diğer dini konulardaki sorularını da yanıtlarken, ''Size orada görev yapan din görevlilerimiz her konuda yardımcı olacaklar'' diye konuştu.



VD(OE/İD)