25 ayrı eylemin aydınlatıldığı belirtilen açıklamada yapılan aramalarda, 1 adet el yapımı bomba, bomba yapımında kullanılan malzemeler, 1 tabanca, 9 mermi, dijital malzeme, ve örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca polis kamerasına yansıyan operasyon görüntüleri ile şüphelilerin karıştığı iddia edilen görüntüler de basın mensuplarıyla paylaşıldı.


BOMBALI EYLEMLERİ DE KAMERAYA YANSIMIŞ

Polisin basın mensuplarıyla paylaştığı görüntülerde, bir caddede toplanan kalabalığın yol üzerinde park halindeki iki araca doğru molotof atılması ile bir aracın kundaklandığı anlar dikkat çekiyor. Ancak en dikkat çekici görüntü bir iş yerinin önündeki bombanın patlama anları, Esenyurt’taki bir önüne yerleştirilen bomba bir anda patlarken, oluşan alev biranda geceyi aydınlatıyor.


EL YAPIMI BORU TİPİ BOMBA

Polisin ele geçirdiği bomba da görüntüler arasında yer alırken, olay yeri inceleme ekiplerinin dikkatlice incelediği bombanın, boru tipi el yapımı bir patlayıcı olduğu görülüyor. Ayrıca polisin yaptığı operasyonun görüntülerinde ise, terör operasyon ekiplerinin, koruma kalkanıyla adreslere girmesi dikkat çekiyor. Eve giren ekiplerin yaptıkları aramalarda tabanca bulmaları da görüntüler arasında yer alıyor.