Olay, saat 17.00 sıralarında Orhangazi’ye bağlı Çakırlı Beldesi sınırları içinde bulunan İznik gölü sahilindeki piknik alanında meydana geldi. Akraba olan Asım Şahin (42) ile Hüseyin Usta (52) deniz botu ile İznik Gölü'ne açıldı. Balık tutmayı amaçlayan 2 akrabanın içinde bulunduğu deniz botu dalgaya kapılarak açığa doğru sürüklenmeye başladı. Açığa sürüklenen 2 akrabadan yüzme bilen Hüseyin Usta bottan atlayarak yüzmeye başladı. Hüseyin Usta yaklaşık 3 saat yüzdükten sonra göle girdikleri yerin yaklaşık 4-5 kilometre ilerisindeki Yeniköy sınırları altından sahile çıkmayı başarırken, yüzme bilmeyen Asım Şahin ise botla birlikte açığa doğru sürüklendi.

JANDARMA VE SAĞLIK EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Deniz botu ile İznik Gölü'nde kontrolsüz şekilde sürüklenmeye başlayan Asım Şahin için jandarma ve sağlık ekiplerine haber verildi. Çakırlı bölgesi ile Yeniköy beldesi sınırları arasındaki bölgeyi karış karış gezen jandarma ekipleri göle atlayıp yüzerek sahile çıkmayı başaran Hüseyin Usta’yı buldu. Hüseyin Usta’nın ifadesi ile yola çıkan jandarma ekipleri bu kez Asım Şahin’in bulunması için arama başlattı. Bir süre sonra gölün karşı kıyısındaki bir restoran çalışanları denizde sürüklenen bir deniz botu gördüklerini jandarmaya bildirince ekipler gölün diğer yakasına yöneldi.

ASKERİ HELİKOPTER ARAMALARA KATILDI

Gölde açıklarda deniz botu üzerinde sürüklenen Asım Şahin’in bulunması için Bursa Jandarma Alay Komutanlığından askeri bir helikopter bölgeye yönlendirildi. Jandarma helikopteri bölgede havadan arama yaparken, İznik Jandarma Komutanlığı sahil güvenlik ekipleri de sudan arama yaptılar. Gölde yaklaşık 3 saat sürüklendikten sonra karşı kıyıya çıkan Asım Şahin’in sağlık sorunu yaşamadığı belirlendi. Asım Şahin ve akrabası Hüseyin Usta’nın olay sonrasındaki ilk buluşması ise duygusal anlara sahne oldu. Hüseyin Usta, gölde sürüklendikten sonra sahile çıkan Asım Şahin’e sarıldı. İkili daha sonra ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

 

HB (FK/RT)