Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamaları öncesi İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın incelemelerde bulundu.


"BÜTÜN AMACIMIZ BÜTÜN İŞÇİLERİMİZİN HUZUR İÇİNDE BU BAYRAMI KUTLAMASI"


Çapkın, incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çapkın, "Bütün amacımız İşçi Bayramı'nın işçilerimizce huzur içinde kutlanması. Bunun için her türlü önlemi aldık. Tüm şehirde 20 bine yakın gücümüz var" dedi. Amaçlarının bayramın huzur içinde kutlanması olduğunu söyleyen Çapkın, "Bu sene değişiklik olarak anıtla ilgili bazı tedbirler aldık. Amacımız anıtın üstüne çıkarak herhangi bir kışkırtmaya sebep olacak gösteriyi görüntüyü vermemek " diye konuştu.


Çapkın, 1 Mayıs'ta Taksim'de olmanın kendisine ne hissetirdiği sorusuna "Bu sadece benim verdiğim bir karar değildir. Bu bir taraftan siyasi bir karardır bir taraftan ortak br dille oluşturulmuş bir karardır" yanıtını verdi. Çapkın ardından beraberindeki emniyet müdürleriyle meydandan çıkarak incelemelerine bir süre daha The Marmara Oteli'nin penceresinden devam etti.


KAZANCI YOKUŞUNA KARANFİL ATTI, TEPKİ GÖSTERDİ


Bu arada Taksim Meydanı'nda kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Vücudunu bronz renge boyayan bir erkek elindeki çekiçle afişlerdeki işçi figürünü sergiledi. Elindeki onlarca karanfille Kazancı Yokuşu başına gelen bir vatandaş ise "Bunların her biri bir insan" diyerek elindeki karanfilleri Kazancı Yokuşu'na attı. Aynı kişi elindeki kafanfilleri attktan sonra etrafı afişlerle kapatılan Atatürk heykelini işaret ederek , "İyi ki görmüyor Atatürk bunu" dedi.