Elazığ Belediyesi'nde taşeron firma adına çalışan yaklaşık 1200 işçi, 6 aydan bu yana  ücret alamadıkları gerekçesiyle PTT Meydanı'nda bugün ikinci eylemlerini yaptı. Arkadaşları adına toplanan 50 işçi adına konuşan Arif Şenuçar, 22 Mart tarihinde yaptıkları ilk eylemde Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun kendilerine 1 ay içerisinde ücret ödeyeceği sözünü verdiğini öne sürerek, "Bugün 33 gün oldu ama hiçbir şey yok. Belediye ve yönetimine güvenimiz kalmadı artık" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ'a geldiğinde, halkın bakan talebine karşılık, "Elazığ'ın bakanı benim" sözüne atıfta bulunan Şenuçar, şöyle dedi:

"Sayın Başbakanım, siz kimsesizlerin kimsesisiniz. Sizler, 'sessizlerin sesiyim' diyorsunuz. Elazığ Belediyesi’ndeki 1200 kişi perperişan. 6 aya kadar alacakları var. Ücret alamıyoruz. Bize bir makam gösterin de oraya seslenelim. Sayın Başbakanım 'Elazığ’a bir bakanlık verir misiniz' denildiğinde, 'Elazığ’ın Bakanı benim, Recep Tayyip Erdoğan' demiştiniz. Başbakanım, bakanım derdimizi kimseye anlatamıyoruz."

Şenuçar, eyleme gelmek isteyen işçilere belediye yetkililerinin psikolojik baskı kurarak, işten çıkarılma tehdidinde bulunduklarını savundu. Belediye yetkilileri ise bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.



GY(GG/İD)