Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezasını çeken hükümlülerin yararlı bireyler olarak yeniden topluma kazandırılması amacıyla düzenlenen futbol maçı 20'şer dakikalık iki devre halinde oynandı. Eski futbolcular Hasan Vezir, Ali Eren Beşerler, Abdullah Ercan, Bülent Alkılıç, Suat Şatır, Abidin Özdemir, Mustafa Erten, Erkan Arseven ve Erdi Demir'den kurulu takım ile hükümlüler arasında oynanan maçın ilk yarısı hükümlülerin üstünlüğüyle bitti. Ceza infaz kurumlarından sorumlu Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce'nin yönettiği karşılaşmanın ikinci yarısında eski futbolculardan kurulu

takım oyunda dengeyi sağlarken, maç 7-7 berabere bitti. Cumhuriyet savcıları, infaz koruma memurları ve hükümlülerin tribünde birlikte izlediği maçta, özellikle hükümlülerin attıkları gollerde tribünler coştu.

Maçın hakemi Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce, bu tür organizasyonlar sayesinde dışarı ile içeriyi yakınlaştırmak istediklerini belirterek "Bizim amacımız dostluk... Zaten her iki tarafın da forması aynı. Her yıl bu tür etkinlikler yapıyoruz" dedi.


Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Çıtak ise "Etkinliğimizin amacı, cezaevinde kalanlara sporu sevdirebilmek. Zaten buraya getirdiğimiz arkadaşlarımız da eski milli futbolcular. Buradakileri sporun birleştiriciliği altında rehabilite ederek topluma kazandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Eski futbolculardan Erdi Demir de "Hem bizim için hem mahkum arkadaşlar için değişik bir gün oldu. Onlara 3-5 saatliğine moral vermek için bunu yapmamız önemli" dedi.


Maçın ardından, karşılaşmaya katılan eski futbolculara katılımlarından dolayı birer teşekkür belgesi ile kırmızı gül verildi.