PKK'nın bir süre önce kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adıyaman’a geldi. CHP’li Hüseyin Aygün, ilk olarak partisi CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Aslan Palalı, partililer ve dernek üyeleri bir araya geldi. Daha sonra kısa süre önce Uşak'ta intihar ederek ölen jandarma er İmam Bildik’in ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu. Adıyaman’da ziyaretlerini tamamlayan Milletvekili Hüseyin Aygün, gazetecilere açıklamada bulundu.

Adıyaman Cezaevinde bir grup mahkumun açlık grevine girdiğini belirten CHP’li Hüseyin Aygün, şöyle konuştu:

"Bizim arkadaşları biliyorsunuz. Bolu F Tipi Cezaevlerini gezdiler ve bugün bütün basın organlarında yer alan geniş haberlerde izleyeceğimiz gibi, içeride şov olduğu, açlık grevi diye bir şey olmadığını bizzat Avrupa'dan bildiren Başbakanın söyleminin ne kadar gerçek dışı olduğunu, heyette yer alan doktor arkadaş Nurettin Demir'in de izlenimiyle öğrenmiş oldu kamuoyu. Şu bir gerçek ki Türkiye'de hükümetler değiştiği halde, son 20 yılda 1996- 2000 ve 2012 ölüm oruçlarında gösterilen devlet refleksi hiç değişmemiş. Şevket Kazan'dan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türker'e, oradan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar bütün yetkili ve sorumlu bakanlar ölüm orucu olmadığını, içeride yediklerini içtiklerini, beslendiklerini söylemişlerdir. 1996 ve 2000'de sayısız insan açlıktan öldü. Sayısı yüzlere varan kadın, erkek ve genç insanlar korsakoff hastalığına yakalandı."

Uşak'ta hayatını kaybeden jandarma er İmam Bildik'in ailesini ziyaret ettiğini de belirten Aygün, Adli Tıp dosyasının ailenin avukatına henüz ulaşmadığını belirterek, "Birkaç gün sonra dosyalar ailenin eline geçecek. Bizim aileden öğrendiğimiz, komutanların aileye aktardığı, araçtan kendisini atan bir çocuğun o şekilde, öyle yaralanmayla ölmeyeceğini, bu ölüm şeklinin hayatın doğal akışına aykırı olduğunu gösteriyor. Zira başından yaralanmış. Araçtan atlayan birinin vücudunun başka yerlerinde sıyrıklar, yaralar da olurdu. Bu ölüm şekli ve başka kuşkular, öldürülmüş olabileceği ve buna da intihar görüntüsü verildiğini düşündürüyor. Bizler bunun takipçisi olacağız" dedi.