Çankırı Garı’ndan hareket eden nostalji treni, yaklaşık 1 saat süren seyahat ardından Kurşunlu İlçesi’ne bağlı Göllüce Köyü’ne ulaştı. Burada köylüler tarafından karşılanan Vali Özcan ve beraberindekilere Kurşunlu folklor ekibi yöreye ait oyunlar sergiledi.

Burada halkın isteklerini dinleyen Vali Vahdettin Özcan, köydeki içme suyu sıkıntısını yeni yaptırdıkları göletten sağlanan suyla gidereceklerini, önümüzdeki yıl bir depo yapılacağını söyledi, diğer sorunlarının da en kısa sürede çözüleceği sözünü verdi.

Trenle yapılan nostalji gezisinin Ildızım Köyü istasyonunda makinist kabinine Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte binen Vali Vahdettin Özcan, bir süre treni kullandı.

Uzun yıllar trene binmeyen bürokratların olduğunu belirten Vali Özcan, tren ile nostalji gezisine Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen 'Türkçe Yaz Okulu' programı kapsamında Çankırı’da bulunan 11 ülkeden 30 gencin katılımı ile daha da renklendiğini söyledi.

Göllüce Köyü’nün otantik atmosferinde sohbet ettiği gözleme yapan kadınlara yardım eden yabancı öğrenciler, bir tarafdan Türkçe’lerini pekiştirirken, diğer yandan da Türk kültürünü öğrenme fırsatı buldu.



EY(AY/İD)